hondenpootContact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot De  Havanezer hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppen  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

logo hondenpaleis

Kensho, een lieve Havanezer reu van 4 jaar, zoekt een gastgezin.

Kensho

KenshoKenshoKensho

Kensho is een hele lieve reu die onze dekreu is. Hij woont nu nog in een gastgezin op een grote boerderij in Schagen. Helaas gaat zijn familie emigreren naar Amerika. Zij zullen regelmatig op en neer vliegen naar NL. Dit op en neer reizen is voor Kensho te belastend en daarom heeft de familie moeten besluiten om niet meer voor Kensho te kunnen zorgen. 

Belangrijk om goed te lezen wat Kensho nodig heeft alvorens u reageert!!!

Wat zoeken wij voor Kensho? 

Ervaring met honden is een vereiste! 

Kensho zoekt een rustige omgeving met een lekkere tuin.
Kensho zoekt een baasje zonder kleine kinderen. 

Kensho zoekt een baasje dat hele dagen thuis is en hem overal mee naar toe neemt.

Kensho zijn vacht is nu korter geknipt en gaat regelmatig naar de trimsalon.

Kensho kan niet goed alleen blijven en had last van verlatingsangst. Iemand met een goede dosis geduld en tijd kan hem het vertrouwen geven om een paar uurtjes alleen te zijn mits dit voorzichtig wordt opgebouwd (let op dit kan weken tot maanden duren). Geduld is dus van groot belang om Kensho hierbij te helpen en als hij bij je op de slaapkamer mag slapen (in elk geval de eerste periode) zou hij dat heel fijn vinden.
Iemand die werkt maar Kensho mee kan nemen naar het werk zou ook een optie zijn. 


Kensho is een "klein" gezelschapshondje dat zich groot voelt! 
Kensho is buiten iets onzeker daardoor kan hij niet altijd los lopen omdat hij niet met elke hond samen kan (vooral grote honden vind hij spannend). 
Kensho is opgegroeid met katten en woont nu ook samen met een kat.
Kensho reageert op veel prikkels en is erg waaks.
Kensho is terughoudend voor mannen en vreemden.
Kensho heeft geen problemen met autorijden.
Kensho is dol op spelen met zijn bal. 
Kensho is heel lief en enorm trouw aan zijn baasje.

Om Kensho vertrouwd te maken met zijn nieuwe woonomgeving zal er een overgangsperiode zijn waarbij hij nog woont bij zijn huidige familie maar regelmatig komt kennis maken en dit zal steeds verder uitgebreid worden zodat hij op een rustige manier kan wennen aan zijn nieuwe baasje alvorens er te gaan wonen.

Even een verduidelijking waarom Kensho is zoals hij is. Kensho heeft een super karakter is ontzettend lief en doet geen vlieg kwaad! 
Kensho is als pup niet gesocialiseerd en was al ouder toen hij bij ons kwam. Hierdoor heeft Kensho bepaald gedrag niet aangeleerd en is hij onzeker. 
Kensho kan hier niets aan doen hij heeft een nare ervaring met (een) man(nen) opgedaan en doordat hij als jonge pup niet in aanraking is geweest met grote honden/vreemde mensen etc. vind hij dat moeilijk. Hij hangt hierdoor erg aan zijn baasje wat ook heel leuk is maar als nadeel heeft dat hij liever niet (lang) alleen is. Kensho doet geen vlieg kwaad en is gewoon een hele lieve hond waar je de gebruiksaanwijzing even moet doorlezen om hem goed te leren kennen. Maar dan heb je ook een vriend voor het leven! Dus verwar gedrag niet met karakter want ik hoor/lees hier misverstanden over en dat zou ik jammer vinden omdat Kensho daarmee te kort wordt gedaan. Wij zouden nooit fokken met een hond met een slecht karakter!!

Kensho blijft eigendom van ons en zal beschikbaar moeten blijven voor de fok, dit houdt in dat wij hem ophalen als we hem nodig hebben.
Kensho mag niet gecastreerd worden zonder onze toestemming!
Kensho woont bij u als gezelschapshond en mag voor altijd bij u blijven wonen. 
We maken een contract met duidelijke afspraken.

Wij zoeken iemand uit omgeving Heerhugowaard.

Denkt u de juiste match te zijn en wilt u kennis maken met Kensho?
Reageer dan met een uitgebreide email naar:
info@hethondenpaleis.nl