hondenpoot Contact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppies  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Voeding  hondenpoot Foto's hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

A-nest
19-06-2010

Het A-nest van het Hondenpaleis

30 oktober 2011 Strandwandeling met het A-nest:
Wat zijn ze prachtig uitgegroeid en wat lijken ze enorm op elkaar. Een feest der herkenning voor baasjes en honden? Leuk vonden ze elkaar wel en gezamelijk gingen ze in een roedel het strand onveilig maken. Een heerlijk gezicht al die Labjes samen. Eén golden retriever hoorde er voor ons ook een beetje bij het 'broertje' van Sieb mocht natuurlijk gewoon meehollen en werd volledig geaccepteerd. Amber, Brauwny, Kyra, Nora en Sieb met Mama Xara het was geweldig leuk om iedereen weer bij elkaar te zien en we hopen jullie volgend jaar weer te zien! (Eerste foto van links naar rechts: Sieb, Xara, Nora, Kyra, Amber en Brauwny)
Voor filmpjes van deze dag klik hier

Alle honden en baasjes samen: Het A-nest    En los..............    ............lekker in de zee

Heerlijk rennen    De roedel    Zwemmen!

En ze luisteren nog allemaal naar de fokster ;)    lekker bij elkaar    Samen spelen

In formatie ;)    Zoveel pret met water    De hele groep

1 mei 2011: Vandaag de terugkomdag voor alle "puppen" uit het A-nest
Helaas konden door gezondheidsredenen Sieb en Brauwny er niet bij zijn. Maar we hebben het evengoed gezellig gemaakt met Nora, Kyra en Amber. Wat zijn ze mooi uitgegroeid tot prachtige honden! Hieronder 3 foto's van de dames maar nog veel meer te zien in de slideshow zie onze pagina nieuws voor meer hierover.

Nora
Nora
Amber
Amber
Kyra
Kyra

31 oktober 2010: Vandaag de laatste stambomen weggebracht naar Sieb en Brauwny
Vandaag zijn we bij Sieb en Brauwny op bezoek geweest. Het gaat heel erg goed met ze en het weerzien met Nora was geweldig. Al eerder waren we bij Kyra en Amber langs geweest en ook daar was het een feest van "herkenning". Wat groeien ze mooi uit en wat hebben ze het getroffen in hun gezinnen. Natuurlijk bijgekletst over de opvoeding en andere actuele zaken. Onze betrokkenheid is groot en we zijn dan ook heel blij om regelmatig even iets te horen van de nieuwe eigenaren. We zijn allemaal druk met trainen en dat gaat lekker. De overeenkomsten zijn duidelijk te zien en ook Xara herkennen wij terug in de bruine puppen. Sieb en Nora lijken wel tweeling echt goed kijken wie wie is (ja, we snappen het verschil tussen een reu en een teef maar de gelijkenis is zo overweldigend alsof je in een spiegel kijkt). Gelukkig zijn alle baasjes erg blij met hun kroost en we zullen elkaar weer zien op de terugkomdag in het voorjaar.

Amber en Nora    Amber
Amber en Nora

Kyra en Nora    Kyra
Kyra en Nora

Sieb en Nora    Sieb
Sieb en Nora

Brauwny en Nora    Brauwny
Brauwny en Nora

27 augustus 2010: Afscheid van Sieb:

De laatste pup uit het nest die gaat verhuizen. Het voelt raar, een afsluiting van een mooie, drukke periode met veel leuke momenten. Soms ook verdriet zoals nu de laatste pup ons verlaat. We zijn blij dat ook Sieb in een heel fijn gezin terecht komt waar hij met liefde overspoelt zal worden. Het is dubbel maar ook goed zo. De rust keert weer terug en wij kunnen ons richten op onze eigen pup Nora. Maar we hopen dat we dit nog eens over mogen doen en weer kunnen genieten van het prachtige wonder der natuur. Het ter wereld brengen van prinsen,- en prinsessen-puppies en het volgen van de eerste belangrijke 8 weken. De ontwikkeling gaat snel en is prachtig om van zo dichtbij te mogen meemaken!

Sieb met zijn nieuwe baasjes
Lieve Sieb, heel veel geluk bij Mini en Antoon!

Sieb en Nora de laatste dag samen    Nog even spelen met mama    Siebs laatste keer slapen in de bench bij ons

20 augustus 2010: De laatste weken met Nora, Brauwny en Sieb:
We zijn vanmorgen met de 3 overgebleven puppies naar de dierenarts geweest. Ze zijn wederom gecontroleerd en gezond verklaard. De enting ging erg goed. Ze werden afgeleid met een koekje tijdens het prikken en geen van allen heeft een kik gegeven. De kennelhoest gaat als neusdruppel en ook dat ging prima! Daarna als beloning naar het park geweest waar ze even lekker samen zonder toezicht van Mama Xara mochten ravotten.

Ook zijn we nog op bezoek geweest bij de collega-fokker (die mij heeft bijgestaan tijdens de zwangerschap, bevalling en eerste weken met advies en tips). Zij fokt Bolognezers www.bolognezers.nl en woont op een grote boerderij met paarden in Breezand. Bij aankomst meteen tussen 4 bolognezers gezet waaronder pup Benji. Even afwachtend maar toch lekker gespeeld en gesnuffeld. Omdat het kleine hondjes zijn hebben zij een "kattenluik" doorgang naar de keuken en die mochten de puppies ook uitproberen die zonder problemen door het luik liepen. Binnen lekker liggen slapen en een waterballet gemaakt tijdens het water drinken haha! Voor we naar huis gingen nog even bij de paarden wezen kijken. Poeh, die zijn groot! Brauwny vond het wel erg spannend, Nora en Sieb kwispelden en snuffelden aan die grote hoofden. Gelukkig bleef het paard lekker rustig. Vol indrukken weer naar huis gereden.

We zijn deze week ook nog naar het bos in Bergen (NH) geweest waar ze ook kennis hebben gemaakt met stokjes, andere honden, vreemde mensen, blaadjes etc. Daarna lekker op een terrasje gezeten waar ze zich weer keurig hebben gedragen. Wat is de doggyride dan onmisbaar! Helaas lag het fototoestel nog thuis.
 
Zindelijkheid gaat steeds beter. 's Nachts is het hok "bijna" schoon en piepen ze 's morgens als ze moeten poepen waarna wij ook direct naar beneden gaan om met de pups naar buiten te gaan alwaar het hoopje keurig in het gras gemaakt wordt. Het kost tijd maar levert dus ook wat op. Het plassen is nog iets moeilijker maar als je één op één werkt zal dat ook snel onder de knie zijn. Na het spelen, eten, slapen en als ze druk zijn geweest naar buiten om te plassen en dan natuurlijk als je ze ziet gaan zitten oppakken staart om de achterkant vouwen (voorkomt dat ze iets doen) en snel naar buiten op de plek waar je wilt dat de pup het doet. De eerste tijd wel 100 keer per dag maar daarna een zindelijke hond voor het leven!
 
Foto's slideshow: klik hier 
 
Zondag 22-08-2010 heeft Prinses Adinda oftewel Brauwny het nest verlaten. Het afscheid nemen blijft moeilijk maar ook Brauwny komt bij een liefdevol jong stel die heel gelukkig met haar zijn. We wensen Wesley, Chantal en Brauwny heel veel geluk samen.

Wesley, Chantal en Brauwny


17 augustus 2010: 8 weken en de pups verlaten langszaam het nest:
Eén van de laatste berichtjes over ons A-nest. We zijn met de puppies met de auto op de boot naar Texel geweest. Het was een geweldige dag met heel veel indrukken. De puppies deden het super en vonden alles prima. We zijn met ze op de boot op het dek geweest allemaal aan een riempje. De oh's en ah's waren niet van de lucht en ze werden door velen geknuffeld. De autorit ging goed. De ene pup vond het iets beter dan de ander maar die namen we dan gewoon even op schoot voorin en dan ging het ook snel weer goed. We zijn naar het cultuur historisch museum geweest waar de puppies in de binnentuin hebben gegeten. Op de ijsboerderij zijn ze alleen even uit de auto geweest om te plassen want ze waren behoorlijk moe. Op de terugweg lekker in de auto gebleven en in Den Helder op een terrasje gezeten waar wij (en de puppies) hebben gegeten. Vervolgens nog even bij een vriendin van mij op bezoek in haar nieuwe huisje. Waar ze kennis hebben gemaakt met een vogel en een andere hond. 's Avonds thuis gekomen nog even gedolt maar heel snel in slaap gevallen.

Wachten op de boot    Op de boot naar Texel    Alle pups kregen aandacht    
Eten in de binnentuin    In het cultuur historisch museum    Op de terugweg wilde Prinses Aïscha rijden haha!
Ga met je muis over de foto voor de bijpassende tekst

Vrijdagochtend 13-08-2010 was het dan zover. De eerste pup die het nest verliet was Prinses Aurelia, oftewel Kyra. Het eerste afscheid was best moeilijk maar we hebben een jong stel heel gelukkig gemaakt met hun gezinsuitbreiding en daar doen we het tenslotte voor! We wensen Marc, Natascha, Milan en Kyra heel veel geluk samen.
Prinses Aurelia "Kyra" met haar nieuwe baasjes

Zaterdagochtend 14-08-2010 ging pup nummer 2. Prinses Aïscha, oftewel Amber. Het afscheid ging ons al beter af maar de pupkoper had er zelf moeite mee om de pup "uit het nest te ontvoeren". Gelukkig krijgt ze een heel fijn liefdevolle plek in het gezin Dijkstra. We wensen Celeste, Erwin, Lisa, Victor en Amber heel veel geluk samen.
Prinses Aïscha met haar nieuwe baasjes

De pups hebben het naar hun zin bij de nieuwe baasjes en de eerste nacht is goed gegaan bij beiden.

Deze week kunnen wij nog even genieten van Prins Amos "Sieb" en Prinses Adinda "Brauwny" omdat die wat later naar hun nieuwe baasjes gaan ivm hun werkzaamheden. Gelukkig kiezen de nieuwe baasjes ervoor om hun pup pas in huis te nemen als zij daar alle tijd voor hebben. Wij blijven nog even zorgen voor hun kroost en doen dit met veel plezier. De laatste week van de vakantie met helaas alweer weinig goed weer vermaken wij ons prima! De puppies lopen nu heel veel los door het huis en we zijn druk met zindelijkheidstraining. Het poepen gaat al heel goed! Ook trainen we al een klein beetje met de puppies de commando's zit en af omdat we dit met Nora moeten oefenen voor puppytraining. De andere pups doen gewoon mee. Voorlopig nog even lekker met zijn drietjes en daar genieten ze volop van.
De 3 laatste puppies

De laatste gewichtsgrafiek van week 8. Vanaf nu wegen we de puppies nog maar 1x per week.

Gewicht week 8


11 augustus 2010: Socialisatie:
Even snel een klein berichtje tussendoor. Het gaat supergoed met de puppies! We ondernemen heel veel met ze voor socialisatietraining. Zo zijn we afgelopen zondag naar het bejaarden/verpleegtehuis in Bergen NH geweest waar ze kennis hebben gemaakt met de bewoners. Gisteren zijn we met de trein naar Schiphol geweest en hebben we 'grote vogels' gekeken haha. Morgen staat er een dagje Texel op het programma waarbij we de puppies mee zullen nemen in de auto op de boot. Verder krijgen we nog steeds veel bezoek en knuffelen we wat af. Ze zijn af en toe los door de woonkamer wat een dolle pret is zo ook in de tuin waar ze alles uitproberen dus ogen en handen tekort voor ons. Spelen met water vinden ze (als echte labradors) geweldig en we hebben dan ook een klein baby badje neergezet waar ze in konden pootje baden of spelen met de tuinslang. Ook zijn er nog een aantal professionele foto's genomen door Jopie Meijer, fotografe (website: www.jopiemeijer.nl)

Voor meer fotoplezier zie de slideshow: klik hier

Prinses Adinda "Brauwny"

Prinses Adinda "Brauwny"    Prinses Adinda "Brauwny"in stand

Prinses Amy Nora "Nora"

Prinses Amy Nora    Prinses Amy Nora in stand

Prinses Aïscha "Amber"

Prinses Aïscha "Amber"
    Prinses Aïscha "Amber" in stand

Prinses Aurelia "Kyra"

Prinses Aurelia "Kyra"    Prinses Aurelia "Kyra" in stand

Prins Amos "Sieb"

Prins Amos "Sieb"    Prins Amos "Sieb" in stand

7 augustus 2010: De karaktertest.
Vandaag is de karaktertest afgenomen bij de puppies door Crista Custers gedragsdeskundige van de Nederlandse Labrador Vereniging. Het weer zat niet echt mee en de parasol deed dienst als paraplu in plaats van zonnescherm. Het is allemaal goed gegaan. De puppies zijn allemaal vrolijk, ondernemend en stabiel. Ze hebben allemaal een consequente opvoeding met geduld nodig dit geldt overigens voor elke pup. Elke pup krijgt afzonderlijk advies mee bij het ophalen opgesteld door Crista.
 
De puppies zijn als volgt verdeeld:
Roze: Prinses Amy Nora: "Nora" zal bij de fokker blijven. 
Oranje: Prinses Adinda: "Brauwny" gaat naar Wesley en Chantal in Maarssen.
Rood: Prinses Aïscha: "Amber" gaat naar Celeste, Erwin, Lisa en Victor in Hauwert.
Geel: Prinses Aurelia: "Kyra" gaat naar Marc, Natascha en Milan in Sint Pancras. 
Blauw: Prins Amos: "Sieb" gaat naar Mini, Antoon, Jeroen en Kim in Bemmel.

Wij zijn blij met bovenstaande verdeling en denken dat dit een goed match voor iedereen is om de pup een stabiel, liefdevol en gelukkig leven te garanderen.
De pups zullen vanaf de komende week gaan vertrekken naar hun nieuwe baasjes die heel blij zijn met hun pup!

6 augustus 2010: Het aftellen is begonnen ze zijn alweer 7 WEKEN!!!!!!!!
Nog een weekje kunnen we van het spul genieten want volgende week verlaten al 2 puppies het nest.

Deze week 's morgens vroeg met de puppies en Zoë en Xara naar het strand in Egmond aan Zee geweest. In de doggyride in de auto en over het strand rijden. Natuurlijk even op het harde zand kijken/proeven/ruiken. Zelfs 2 pups richting het water geweest en natte poten gehaald Haha! Het was geweldig. Xara genoot optimaal en de puppies vonden het heel interessant. Echter wij willen hierbij wel het volgende opmerken:
Zoals ik mijn pupkopers reeds eerder verteld heb (maar het kan niet vaak genoeg) is lopen met een pup tot het eerste jaar aan regels onderhevig. Zoals per wandeling niet langer dan 5 min. per levensmaand (bijv. 2 maanden is maximaal 10 min. lopen). Hou hierbij in de gaten of de hond "gewoon" gelopen heeft of ook nog gespeeld is of over een andere ondergrond loopt. Hierbij dient te tijd ingekort te worden omdat dit intensiever is! Het strand is een plek voor pups die zeer intensief is. Het mulle zand moet tot 1 jaar vermeden worden, hier mogen ze niet doorheen lopen of spelen! Het harde gedeelte aan de vloedlijn is een mogelijkheid om toch met de pup naar het strand te kunnen maar hier geldt dan wel dat de "toegestane" wandelminuten ingekort moeten worden. Met een "doggyride" of ander vervoermiddel zoals een bolderkar kan je natuurlijk wel naar het strand en de pup de meeste tijd vervoeren ipv laten lopen. Ook in het bos is het intensiever lopen door de oneffen paden met kuilen/heuveltjes etc. Ook traplopen is uit den boze tot 1 jaar! Wij zijn met de pups naar het strand geweest als onderdeel van hun socialisatie. Op de juiste manier hebben de pups kennis kunnen maken met het strand. Wij hebben hierbij natuurlijk alle regels in acht genomen! Wij gaan ervan uit dat jullie ook zorgvuldig met jullie pup straks zullen omgaan en bovenstaande regels streng toepassen tot de pup 1 jaar oud is. Indien bovenstaande niet in acht wordt genomen loopt de hond het risico HD te ontwikkelen. Dit is een heupziekte die kreupelheid en heel veel pijn veroorzaakt. (Los nog van de hoge dierenarts kosten.) Dus wees voorzichtig met uw pup!
Hierbij in ieder geval de wekelijkse update een dag eerder omdat we morgen druk zijn met de karaktertest!!! Heel spannend waarna de pupkopers eindelijk te horen zullen krijgen welke pup er bij hun zal komen wonen en hoe ze het beste met hun pup kunnen omgaan. Voor ons ook heel spannend maar tegelijkertijd ook heel leuk. 
Afgelopen maandag is er een (van ons een bekende) professionele fotografe geweest die heel graag foto's wilde maken van de puppies. Natuurlijk hadden wij hier geen bezwaar tegen. Wij hebben ook foto's van haar gekregen op dvd die we graag met jullie willen delen dus hierbij een deel van het resultaat! Voor haar site verwijzen wij jullie naar: www.jopiemeijer.nl

Gisteren werd Charissa 14 jaar en hadden we dus feest thuis. Het huis vol slingers en ballonnen en natuurlijk de nodige visite. De pups hebben er weinig van gemerkt want die sliepen gewoon door het feestgedruis heen ha ha! Iedereen was vertederd van ze en natuurlijk werd er weer uitgebreid geknuffeld als de pups wakker waren.
 
Vanmorgen is de chipper van de Raad van Beheer langs geweest en heeft alle pups gechipt. Op een enkele na deden ze het allemaal erg goed en viel het mee. Vanaf nu zijn ze dus geregistreerd. De stambomen zijn aangevraagd en zodra we deze hebben ontvangen zullen we met de pupkopers afspreken om deze bij hun langs te brengen. 
 
Vanmorgen ook kennis gemaakt met een hondenkoekje. Dat het eetbaar was wisten ze meteen allemaal, hap die wil ik hebben. Nadat ze een apart plekje hadden gezocht ging de één ontdekken wat het was door er aan te likken en de ander had meteen door dat je moest kauwen om die lekkere smaak in je bek te krijgen. Kruimeltjes bleven niet over want die werden gulzig gezocht! Wat een feest. (Natuurlijk is zo'n extraatje erg lekker maar doe dit niet te vaak!) Ook kluifjes worden nu ook echt gebruikt als kauwmateriaal en is best favoriet bij de puppies.
 
De puppies doen het heel erg goed. We zijn begonnen met zindelijkheidstraining aangezien enkele pups bleven piepen dat ze eruit wilde dus wij proberen of ze moesten poepen of plassen op het grasveldje op de hoek. Dit klopte! Dus nu ze zelf willen, proberen we hier gebruik van te maken. Dit kost wel heel veel tijd met 'maar' vijf puppies maar is ook erg leuk. Aan de riem lopen vinden ze nog niet allemaal geweldig want dat is wennen dat je niet kan lopen waar je wilt maar tot waar je lijn gaat! Het gaat elke keer al beter dus dat is leuk om ze te zien "groeien".
 
Vanmiddag zijn we naar het winkelcentrum geweest met de puppies in de doggyride. Ze vonden het vooral warm! Heel veel belangstellende natuurlijk met onze vijf kanjers dus aan aandacht niets te klagen gehad. Daarna lekker naar het 'strand van luna' geweest een aangelegd natuurgebied (dus geen echt strand!) waar de puppies tussen Zoë en Xara op het gras konden lopen/spelen/poepen/plassen dat beginnen ze al aardig door te hebben en de doggyride blijft dus heel schoon nu. Xara en Zoë heerlijk gerend en gezwommen in het water. De puppies na hun maximale minuten lekker in de doggyride 'meegelopen'. Op een terrasje aan het water gezeten waarbij de puppies om de beurt even lekker op schoot mochten en wederom aan aandacht niets te klagen ;-) Natuurlijk hadden we een waterbak en een fles "schoon" water bij ons om de pups te laten drinken met dit warme weer niet overbodig!!!

Nieuwste slideshow met heel veel foto's van het strand, fotografe en chipper: klik hier
Nieuwste filmpjes van You-tube:
klik hier

Prins Amos    Prinses Aïscha    Prinses Amy Nora
Prinses Adinda    Prinses Aurelia

Gewicht week 7

1 augustus 2010: 6 WEKEN!!!!!!!!
Wat gaat de tijd snel! Het was een bewogen dag voor de puppies gisteren. Ze kregen hun 1e inenting bij de dierenarts. Met zijn allen in de auto op weg naar de dierenarts was al spannend. In de doggyride zodat we ze makkelijk konden vervoeren. Hier hadden we afgelopen week al enkele keren mee gelopen als we 's avonds met de hondjes gingen wandelen zodat dit niet ook nog nieuw was. Bij de dierenarts werden ze allemaal nagekeken, tanden, oortjes, naveltjes en bij Prins Amos (Sieb) ook of er 2 testikels waren. Hartjes en longetjes werden geluisterd en de algehele indruk. Nou onder de indruk was de dierenarts zeker. Hij vond het een prachtig nest en alle pups zijn supergezond! Allemaal hun prikje gehad en wat waren ze stoer. Niet één pup heeft gepiept. Hun dierenpaspoort gekregen en over 3 weken moeten ze terug voor hun 2e enting (de meeste pups zijn dan al bij hun eigen baasjes dus die kunnen naar hun eigen dierenarts hiervoor).
De pups zijn volledig afgespeend dit hebben we versneld moeten doen omdat Xara behoorlijk ziek was en het niet meer kon missen. Het eten gaat overigens erg goed. Blauw en Rood zijn het snelst met eten willen de andere bakjes ook wel leegeten (maar dat houden wij streng in de gaten). Blauw en Geel zitten vaak te eten in plaats van staan. Roze is samen met Geel en Oranje vaak als laatste klaar. Maar eten doen ze allemaal goed. Ze zijn af en toe uit de kamerkennel en lopen dan door de hele kamer rond. Wat een feest is dat. Huppelend alles ontdekken. Van spanning liggen er hier en daar kleine plasjes maar dat ruimen we snel op. Een drukte van jewelste is het dan maar zoooooo leuk! Buiten vinden ze nu ook geweldig en gelukkig kunnen ze bijna elke dag wel buiten spelen. Het spelen gaat er hard aan toe en dat hoort natuurlijk volgens de natuur maar als het echt te hard gaat of ze duiken met zijn 3en op 1 pup grijpen wij toch in. Het zijn stuk voor stuk schatten van puppies!
Volgende week zaterdag komt Crista Custers (gedragsdeskundige van de NLV) de karaktertest afnemen. Spannend voor iedereen.......daarna wordt bekend welke pup naar wie gaat!

Lief!!!!    Snurk!!    Ik hou van jou!
Tandjes controleren    Prikje!!    Knuffelen in de doggyride!
Gewicht week 6
 

29 juli 2010: Papa Bentley was gisteren op bezoek!
Gisteren is Papa Bentley op bezoek geweest met zijn eigenaren Hans en Rodney van Gentle Labs. Het was erg leuk om de puppies met hun papa op de foto te kunnen vastleggen. Bentley vindt de puppies niet echt interessant en zelfs een beetje eng. Xara was onder de indruk van Bentley zijn komst en Bentley vond alles best en lag heerlijk bij ons.  De puppies doen het geweldig!
 
Slideshow: klik hier 
En vele nieuwe filmpjes op Youtube: klik hier

Prins Amos met Papa Bentley

Prinses Amy Nora met papa Bentley

Prinses Aurelia met Papa Bentley

Prinses Adinda met Papa Bentley

Prinses Aïscha met Papa Bentley

Trotse ouders vh A-nest

De 3 bruine prinsessen    De enige zwarte prinses    De enige zwarte prins

24 juli 2010: De prins en prinsessen zijn al 5 weken bij ons!:
De puppies doen het supergoed. Ze groeien nog steeds super en eten heel goed. Sinds vanmorgen eten ze nu droge brok. We hoeven de brokken niet meer te weken en ze eten niet meer uit de puppytrog maar ieder uit een eigen bakje. Althans dat is de bedoeling maar zij vinden dat je alle bakjes moet controleren want misschien krijgt je broer of zus wel iets lekkerders haha! Deze week heersde er een virusje onder de puppies en enkele zijn een dagje ziek geweest en moesten braken. Gelukkig een prikje bij de dierenarts verhielp het probleem snel. Mama Xara ook niet lekker en vandaag nog even bij de Dierenarts geweest. Ze is erg vermagerd en heel erg aan de dunne spuitpoep. Deze combinatie is niet zo goed en ze heeft dan ook medicijnen en speciaal voersupplementen gekregen om snel weer beter en sterker te worden.
Ook het buitenspelen vinden de pups nu leuk en ze ravotten en slapen in het gras of in het hondenhok. Ze snoepen nog steeds bij mama Xara maar dat duurt niet lang meer het afspenen (afbouwen) gaat heel goed. De pups gaan om de beurt 's avonds met de uitlaatronde van Zoë en Xara mee op de arm van Petra. Hierdoor doen ze allerlei indrukken op: water met eendjes, verkeer, andere mensen en kinderen etc. Ze vinden dit erg spannend en ook best vermoeiend. Ze slapen nog veel maar als ze wakker zijn spelen ze al heel wild. Soms zelfs te wild en worden er oren of poten afgeschud met veel gepiep gepaard. Natuurlijk grijpen wij in als het te erg wordt maar ze stoppen meestal vanzelf. Ze poepen en plassen heel wat af en soms ook op de "krantenbak". Volgende week zaterdag krijgen ze hun 1e inenting. De halsbandjes werden krap en omdat ze nog een snapsluiting hadden schoten ze te vaak los. De puppies hebben nu "echte" halsbandjes om in hun kleur. Helaas was er geen geel bandje te krijgen dus draagt zij nu een zwarte maar wij weten dat ze pup geel (Prinses Aurelia) is.

Foto's week 5 slideshow: klik hier


Prins Amos "Sieb"    Prinses Adinda    Prinses Aïscha
Prinses Aurelia    Prinses Amy Nora    De prins en prinsessen
Gewicht week 5

21 juli 2010: Kleine update en grote foto's:
Het gaat geweldig met de pupsels! Ze zijn echte kleine hondjes nu. Ze groeien nog steeds goed en spelen heel wat af. Ze eten nu het "vaste" voedsel steeds beter. Ze zijn van de week weer een keer naar buiten geweest en vonden dit een stuk leuker dan de 1e keer. Ze krijgen regelmatig bezoek van de kinderen en ons :-) Maandag zijn Prins Amos (die Sieb zal gaan heten) zijn a.s. baasjes nog even langs gekomen en ook deze week zullen er weer verschillende mensen onze kanjers bewonderen. Xara geniet nog volop van het kroos en vindt het jammer dat ze er niet meer de hele dag bij mag ivm het afspenen (dit noemen ze het afbouwen van het drinken bij de moeder).

    Prinses Adinda 4 weken  Prinses Amy Nora 4 weken
Prins Amos "Sieb" 4 weken  
Prinses Aïscha 4 weken    Prinses Aurelia 4 weken

17 juli 2010: De puppies zijn 4 weken oud:
Vier weken geleden werden de puppies geboren en over ongeveer vier weken gaan ze al weer naar hun nieuwe baasjes. Ook deze week is er weer veel gebeurd. Zondag zijn de pupkopers langs geweest en hebben kennis gemaakt met hun kroost. Wat fijn om te zien dat iedereen zo enthousiast is! De puppies lopen echt goed rond, spelen meer met elkaar maar ook met Xara en hun speeltjes. Ze slapen al een stuk minder. Groeien nog steeds als kool maar moeten toch over op andere voeding dan de melkbar bij Mama Xara. Dus zijn we begonnen met het maken van een papje van "Litterlac" (instant puppymelk) met gemalen brok (Mastery puppy), dit was best lekker maar echt eten deden de puppies nog niet. De volgende dag ging het al beter maar nog niet echt geweldig. Nu we geweekte brokken met "vlees" geven gaat het stukken beter. Langszaam gaan we het vlees afbouwen en de brok minder weken. Maar voor nu gaat het heel goed. Mama Xara mag daarna de bak uitlikken en het toetje geven aan de puppies. We zijn begonnen met het afspelen van de cd met "vreemde" geluiden van onweer, vuurwerk, cirkelzaag, trein, vrachtwagen en boerderijgeluiden tot krijzende baby geluiden. Zachtjes op de achtergrond reageren ze niet eens op. De komende tijd zal dit steeds iets harder worden afgespeeld zodat de puppies niet bang van vreemde geluiden zullen zijn. Stoeien met de poes hoort er ook bij en de poes vindt de puppies geweldig. Ze poepen en plassen zelfstandig en sommige hebben de "krantenbak" al ontdekt en beginnen langszaam met hun zindelijkheidstraining.

Slideshow pupkopers kijkdag 11-7-2010: klik hier
Slideshow week 4: klik hier
Op You-tube worden regelmatig nieuwe filmpjes gezet om de filmpjes van het Hondenpaleis te bekijken:
klik hier

A-nest week 4    A-nest week 4    A-nest week 4
A-nest week 4    A-nest week 4    A-nest week 4
Gewicht week 4


12 juli 2010: foto's pups 3 weken oud:

Prins Amos    Prinses Aurelia    Prinses Adinda

Prinses Aïscha    Prinses Amy Nora

10 juli 2010: 3 weken oud!:
De pups zijn alweer 3 weken oud. En er gebeurd elke dag wel iets nieuws. Het gaat prima met de puppies, ze lopen redelijk goed, oogjes zijn helemaal open en onderstussen zien ze ook echt! De oortjes bewegen en staartjes kwispelen. Ze horen geluiden en reageren al op je stem. De tandjes beginnen door te komen en zijn bij sommige al door. Ze zijn heel bewegelijk dus het mandje waarin we ze legden tijdens de schoonmaak voldeed niet meer. Ze klimmen eruit en ook over elkaar heen en spelen al saampjes. Erg koddig om te zien! Ze zijn voor het eerst in de bench geweest en vonden dat allemaal prima. Mama Xara vindt het ook steeds leuker en makkelijker dat ze zelfs al zittend gaat voeden Haha! Maar liggen is toch fijner hoor. Kennis gemaakt met de poes die de puppies erg interessant vindt. Ze is zelfs in de werpkist erbij gaan liggen.......6 pups? Gisteren voor het eerst de werpkist uit geweest, glijen eruit en vinden het wel spannend een nieuwe plek. Later op de dag ook nog voor het eerst naar buiten (met dit mooie weer heerlijk natuurlijk dat ze al zo jong kunnen). Gisteravond even een heel spannend moment toen een pup vast kwam te zitten tussen de spijlen van de puppyren. Gelukkig konden we haar snel bevrijden en troosten. De spijlen zijn nu afgedekt met een handdoek zodat het niet weer kan gebeuren. De werpkist zal er ook niet lang meer staan zodat ze ook binnen een groter leefgebied krijgen. Ja, ze worden groot kleine puppies.......

Slideshow: week 3
You-tube: klik hier voor alle filmpjes van het Hondenpaleis

A-nest week 3    Melksnor!    Poes ontdekt de puppies!De Bench is prima!    De glijbaan!    Buiten!!!!!

Gewicht week 3

3 juli 2010: 2 weken oud!:
De pups zijn alweer 2 weken oud. Er is veel gebeurd in een week. De pups lopen, waggelend en vallend maar de pasjes worden steeds verder uitgebreid. Ze zijn weer bijna verdubbeld in gewicht en groeien dus heel erg goed. Lekkere mollige puppies. Hun nageltjes zijn al een keer geknipt en worden binnenkort al opnieuw geknipt. De oogjes zijn bij iedereen open de één iets meer dan de ander (het derde ooglid "blauwachtig vlies" is nog duidelijk zichtbaar maar dat verdwijnt in de komende weken). Het grappige is dat Prins Amos, als laatste geboren, als eerste zijn oogjes open had. De komende week zal dit zich verder ontwikkelen en zullen de pups ook gaan horen. Mama Xara poetst nu ijverig na het eten en het plassen gaat dan ook erg goed. We helpen nog een beetje voor de ontlasting maar ook dit gaat beter. Vanmorgen hebben ze hun eerste ontwormingskuur gekregen, die viel niet echt in de smaak! De pups slapen sinds kort 's nachts door en wij ook ;-) We hebben weer video's op You-tube gezet (op sommige filmpjes piepen en krijsen de puppies nog vanwege hun darmkrampjes maar dat gaat nu al beter!) en natuurlijk nieuwe foto's en de gewichtsgrafiek.

Nieuwe slideshow: week 2

You-tube: klik hier voor alle filmpjes van het Hondenpaleis

Prins Amos    Prinses Adinda    Prinses Aurelia
Prinses Aïscha    Prinses Amy Nora    Het A-nest
Gewichtsgrafiek week 2


1 juli 2010: kleine update:
Het gaat allemaal nog goed hier. De puppies groeien als kool. Beginnen voorzichtig hun 4 pootjes te gebruiken en staan dus af en toe wankel wat een heel grappig gezicht is. Af en toe een stapje begint er zichtbaar te worden. Ook de geluidjes worden verschillend. Zo hebben we een zacht gegrom gehoord, iets wat op blaffen lijkt maar voornamelijk nog klagelijk piepen tot krijsen toe. Afgelopen maandag nog even naar de dierenarts geweest met de 5 kanjers omdat ze zo veelvuldig piepen/krijsen gelukkig niets aan de hand en supergezonde puppies die hij al hele beren vond! Helaas hebben de puppies veel last van hun darmpjes (zei ook de dierenarts, om dit proberen op te lossen krijgen ze een pasta met goede bacteriën voor een optimale darmflora). Wij zijn dus heel druk met het masseren van de buikjes. Xara verzorgt de puppies wel maar tekort om te ontlasten. Wij doen dit dus meerdere keren per dag wat heel veel tijd kost maar we willen ze graag helpen. Foto's komen weer spoedig maar voor nu even deze update.

26 juni 2010: 1 week oud!
De pups zijn al weer een week oud. Een heftige week waarin we nog erg moesten zoeken naar de juiste manieren. De puppies groeien goed en zijn ruim het dubbele van hun geboortegewicht. De juiste temperatuur in de werpkist was moeilijk te bepalen maar uiteindelijk na veel uitproberen is extra warmte nu niet meer nodig en zijn de pups na het verwijderen van het vetbed rustig en tevreden. Mama Xara moest ook overal aan wennen en is nu een hele goede moeder alleen het opgang brengen van de urine en ontlasting is ze nog een beetje slordig in maar een beetje boter trekt ook haar over de streep en anders zijn wij er nog druk in de weer met een vochtig watje. 

Grafiek week 1    A-nest 24-6

A-nest 24-6    A-nest 24-6
 
23 juni 2010: Live opname op You-tube:

Klik hier voor de link naar video 1
Klik hier voor de link naar video 2

23 juni 2010: nieuwe foto's en voortgang:
De puppies ontwikkelen zich voorspoedig en groeien goed. Xara heeft hele moeilijke dagen achter de rug met heel weinig slaap (wij ook). Maar we krabbelen allemaal weer op en het gaat de goede kant op. Naturlijk zijn jullie benieuwd naar foto's dus zal ik jullie hiermee verblijden klik op onderstaande link voor de slideshow vol foto's van de afgelopen dagen maar natuurlijk ook een paar nieuwe op deze pagina!


A-nest    A-nest    A-nest

A-nest    A-nest    A-nest


20 juni 2010 de foto's van de puppies:

Geboren zaterdag 19 juni 2010
1 zwarte teef; 3 bruine teven en als toetje 1 zwarte reu.
Alle pups zijn besproken.


Mogen wij ons voorstellen:

Prins Amos    Prinses Adinda    Prinses Aïscha

Prinses Amy Nora    Prinses Aurelia    Onze vijf kanjers


Prinses Amy Nora = geliefde trots (onze zwarte teef die nu al geliefd is en waar we trots op zijn)
Prinses Adinda = eerstgeborene dochter (de eerst geborene teef van het nest)
Prinses Aïscha = vol leven (de pup die een moeilijke start had en die we handje hebben geholpen om volop te leven)
Prinses Aurelia = gouden (pup glanst zo mooi en geeft een gouden randje als 3e bruine teef aan het nest)
Prins Amos= dapper (onze dappere reu die 16 uur later levend in het gras buiten ter wereld kwam)

20 juni 2010: De pups zijn geboren!:
Gisterochtend was Xara al begonnen met weeën echter die zette niet echt door dus 's nachts naast haar geslapen en haar zoveel mogelijk gesteund waar we konden. Zenuwachtig en onzeker bij ons eerste nest maar gelukkig goede backup op de achtergrond. Veel overleg met collega-fokker en dierenarts gehad. Gisterenmorgen daalde haar temperatuur (indicatie voor bevalling) en verloor ze vruchtwater. Ze deed het prima ook was zij natuurlijk onwennig maar pakte het goed op met onze steun. Het resultaat was 4 teven waarvan 1 zwarte en 3 bruine. Helaas is er ook een pup levenloos geboren wat een schaduw over dit geluk geeft. Wij zijn net terug van de dierenarts die nog even een controle heeft uitgevoerd en het nest heeft gecontroleerd. Vooralsnog ziet alles er goed uit!
Xara bleef vannacht onrustig en erg onwennig met de puppies. Vanmorgen overleg met collega-fokker die uitlegde dat die naweeën zouden zijn en dat we even lekker haar "koppie" leeg moesten maken door even met haar te gaan wandelen. Robert gaf aan met haar te gaan. Xara leek persweeën te hebben maar dat kon natuurlijk niet omdat de dierenarts zei dat ze echt leeg zou zijn en ze een spuit python (weeënopwekker) heeft gekregen die eventuele pups naar buiten zou werken.
Robert ging wandelen en was heel snel weer terug vlug naar de deur en wat zie ik daar???? EEN PUP met gras in Robert zijn handen. Onze lieve Xara liep gewoon hiermee rond!!! Het is een zwarte reu en hij doet het heel erg goed. Wat een aangename verrassing. Foto's volgen zsm

19 juni 2010: Xara houdt de spanning erin!:

Nee, er zijn nog geen puppies geboren. In overleg met dierenarts wachten we het gewoon nog even af........

16 juni 2010: Xara maakt het spannend!:
Xara maakt het enorm spannend allemaal. Nog enkele dagen.....? Maar dan zullen de pups toch echt geboren worden. Het is spanning ten top. We houden haar goed in de gaten en hopen dat alles voorspoedig zal verlopen. We zien en voelen de pups nu regelmatig bewegen en daar genieten we nog volop van. Wanneer de bevalling gaat beginnen kan niemand vertellen maar Xara is er klaar voor. Er komt melk uit haar tepels en de indaling is begonnen. Nu is het nog even afwachten.......
Op de foto is met een pijl aangegeven waar een pup duidelijk zichtbaar ligt!

Xara 60 dagen    Xara 60 dagen    Xara 62 dagen

11 juni 2010: We zijn er klaar voor:
Xara vraagt om meer eten en haar buik groeit alsmaar door. Ze doet het heel goed en ziet er prachtig zwanger uit. Alles staat klaar en is gereed voor de bevalling. De babyfoon werkt super! Even een paar foto's als update en nog even afwachten.......

Xara 8 weken dracht    Xara 8 weken dracht    Xara 8 weken dracht

9 juni 2010: Nog een week:

We zijn alweer een week verder en hebben nog een week te gaan........... Alhoewel de pups natuurlijk geboren worden als ze er klaar voor zijn, dat regelt moeder natuur vanzelf. Spannend is het zeker. Wij zijn er helemaal klaar voor en Xara ondertussen ook denken wij. Ze is graag dicht bij ons in de buurt en heeft wat meer moeite met liggen. Ze graaft al soms in haar werpkist (nesteldrang) wat een goed teken is. Vannacht voor het eerst de babyfoon met camera uitgeprobeerd. Wauw wat een helder zicht in het donker. Zo kunnen we alles goed in de gaten houden wanneer de bevalling begint maar ook als straks de pups geboren zijn.
Afgelopen zaterdagavond nog even naar het strand geweest. Ze vond het heerlijk nog door het water te waadden. Verder proberen we de pups te voelen of zien bewegen maar dat is nog niet gelukt waarschijnlijk gaat dat deze week wel gebeuren. Het gaat bij honden ook zo snel in vergelijking bij mensen dat de periode van veranderingen ook maar zo kort zijn. Natuurlijk nog de nieuwste foto's van haar prachtige buik die nu al aardig bol begint te worden dat ze zo langzamerhand op een "zwangere geit" begint te lijken :-)

Xara 7,5 week dracht    Xara 7,5 week drachtig    Xara 8 weken drachtig

1 juni 2010: Nog ruim 2 weken:

Eigenlijk gaat het allemaal nog gewoon zijn gangetje hier. Xara groeit goed en heeft hele volle tepels. Tijdens het lopen "klotsen" ze tegen elkaar wat een raar geluid geeft. Of ze er last van heeft weten we niet maar echt lekker kan het niet zijn denken wij. Ze krijgt nu haar maaltijden meer verspreidt over de dag omdat het al vol wordt in haar buik. Gisteren nog even lekker naar het strand geweest. Ze geniet nog wel maar doet het wel rustiger aan. We vertroetelen haar extra deze dagen en genieten volop van de veranderingen die ze ondergaat.


Xara 7 weken dracht    Xara 7 weken dracht    Xara 7 weken dracht
 
25 mei 2010: Het aftellen is begonnen:
Het gaat allemaal erg voorspoedig met Xara. De tijd vliegt! Xara is nu bijna 6 weken drachtig en dat begint nu ook zichtbaar te worden. Erg leuk om te zien hoe ze verandert in een dikbuikige met tepels als "uiers". Is een goed teken, de pups groeien en de melk wordt klaar gemaakt. Nog ongeveer 3 weken en dan is het al zover.........

Xara 6 weken dracht    Xara 6 weken dracht    Xara 6 weken dracht

16 mei 2010: Werpkist staat klaar
Vandaag hebben we de werpkist klaar gezet. Een beetje verbouwen thuis maar dan heb je ook wat ;-) Xara sloeg alles aandachtig gade en was erg benieuwd wat we aan het doen waren. Heel voorzichtig stapte ze er in en vond het eigenlijk best leuk vooral toen de etensbak werd opgehangen. Krijg ik eten baas? Maar helaas voor Xara was het nog geen tijd. Ze vraagt om meer eten, slaapt veel, knuffelt veel en begint een heel klein beetje dikker te worden. Haar tepels zijn duidelijk zichtbaar en beginnen een beetje uit te hangen. Nog 4,5 week en dan gaat het gebeuren.......

Even wennen...    Best leuk...    Ligt goed baas!

12 mei 2010: Xara is zwanger!

Vanavond zijn we bij Dierenkliniek Oudorp geweest voor het maken van een echo van Xara. Goed nieuws: Xara is zwanger! We hebben een paar vruchtjes gezien en hun hartjes zien kloppen. Nu is het afwachten hoe het verder gaat maar er komen pups half juni! Over de hoeveelheid pups is helaas niets te zeggen. Op een echo is dat gewoon niet te bepalen. De aspirant-pupkopers waren allemaal enorm blij en zien met spanning de komende tijd tegemoet. Ook voor ons is het een spannende maar hele leuke tijd! Hou de website in de gaten voor meer nieuws over het komende nest!
Drachtkalender voor het volgen van de dracht klik hier

echo Xara 12 mei

16 april 2010: Xara is gedekt!
Deze week zijn wij op bezoek geweest bij Hans en Rodney van Gentle Labs voor de dekking van Xara door hun dekreu Bentley. Wij willen hun langs deze weg nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en geduld. Ondanks de progesterontest was het bepalen van het juiste dektijdstip lastig omdat Xara al heel vroeg hoog in haar progesteron zat waardoor eerder dan noodzakelijk het advies om te gaan dekken werd gegeven. Wij zijn dus meerdere keren voor niets geweest maar ons geduld werd beloond. Maandag en woensdag nogmaals progesteron laten prikken en het nieuwe advies werd woensdag en vrijdag dekken! Xara en Bentley hebben enorm hun best gedaan en niet zonder resultaat. Beide dagen is de dekking geslaagd. Nu is het duimen en afwachten. Ongeveer half mei zal een echo uitwijzen of alles gelukt is en wij half juni puppies kunnen verwachten. De verwachtingen zijn hoog.
Tekst bij foto's: Op weg naar Pijnacker ruim 1 uur rijden in de auto en Xara vindt het allemaal prima, lekker liggen. Xara en Bentley spelen in de tuin alhoewel Bentley maar 1 ding wil ;-) Af en toe proberen en dan in het schuurtje de echte dekking waarbij ze gekoppeld naast elkaar staan. Xara vond dit erg spannend en wilde heel graag los. Ze moest behoorlijk in bedwang gehouden worden om stil te blijven staan. Na de koppeling nog even omhoog blijven staan zodat alles goed naar binnen kan stromen/zwemmen.

Xara onderweg naar Bentley    Even snuffelen    Kennismaken :-)

Even oefenen.....    Gekoppeld blijven staan    Even wachten na koppeling

9 april 2010: Progesteronspiegel Xara getest.
Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest voor de progesterontest bij Xara. Deze test geeft vrij nauwkeurig het juiste dektijdstip aan. Eigenlijk eerder dan verwacht was de waarde van Xara al hoog! Dit houdt in dat ze aanstaand weekend gedekt kan worden. De afspraken met de dekreu eigenaar zijn gemaakt. Nu hopen op een geslaagde dekking!

2 april 2010: Xara is loops!
Yeah! Vandaag is ons geduld eindelijk beloont. Xara is loops geworden. Vol verwachting gaan we de komende drukke tijd tegemoet. Via onze site zullen we u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Wordt vervolgt.........