hondenpoot Contact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppies  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Voeding  hondenpoot Foto's hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

B-nest
11-05-2011

8 puppen B-nest


22 april 2012 Reünie B-nest:
Vandaag alle 8 puppen bij elkaar van ons B-nest. We zijn heerlijk naar het strand in Egmond aan Zee geweest. Natuurlijk waren Mama Xara en halfzus Nora er ook bij. Zoë bleef lekker thuis. We vragen ons altijd weer af of de puppen elkaar nog herkennen maar dat blijft altijd gissen. Ze vonden elkaar sowieso erg leuk. Ook de baasjes hebben genoten. We troffen het enorm met het weer op wat wind na bleef het droog en brak de zon ook nog door. Wat zijn de 'puppen' mooi geworden en grappig te zien dat ze allemaal anders ontwikkeld zijn. Maar zeker naar onze tevredenheid. Leuk was ook dat iedereen erbij was. De één aan het begin van de wandeling de ander pas op het eind. Maar we hebben iedereen terug gezien! Fijn te horen dat iedereen zo blij is met zijn/haar hond en de puppen het getroffen hebben met hun gezinnen. De groepsfoto werd niet echt makkelijk maar op verschillende foto's toch iedereen op de foto ;) Er zijn ook filmpjes gemaakt de kwaliteit laat iets te wensen over maar om een indruk te krijgen klik hier voor de filmpjes van de Reunie van het B-nest.

De foto's voor het commentaar scrol met je muis over de foto:

3 reuen van het B-nest: Bor - Koda - Cooper    3 Teven van het B-nest: Moppie - Mama Xara - Bayla - Bailey    De groep: Bayla - Bor - Cooper - Moppie - Mama Xara - Bliss - Bailey - Koda

Bayla    Bailey    Bor

Lekker los wat een feest!    Meteen naar het water uiteraard!    Zoveel bruine labjes bij elkaar

Heerlijk rennen en spelen    De reuen waren zeer geÏnteresseerd in de teven    Wat zijn ze groot geworden de puppen

Poedelen in het water    Wederom een natte groep: Bayla - Cooper - Bruce - Mama Xara -  Zus Nora - Moppie - Bailey    Bor - Bayla - Cooper - Bruce - Mama Xara -  Zus Nora - Moppie - Bailey

En als afsluiting gezamelijk wat drinken    de groep kiest wat lekkers erbij    Het was erg gezellig!

3 oktober 2011 Alle puppen goed terecht gekomen:
Afgelopen periode zijn wij bij alle puppen op huisbezoek geweest om de stambomen te brengen. Het was een feest van herkenning. Wat zijn de puppen alweer groot en wat worden ze mooi. Alle baasjes zijn heel blij met hun nieuwe gezinslid en andersom ook ;) Heerlijk om te zien dat de puppen het zo goed getroffen hebben en alle puppen juist geplaatst zijn. Een impressie van de puppen bij hun nieuwe gezin (linksboven Bliss; rechtsboven Cooper; linksonder Koda; rechtsonder Moppie).

Bliss met baasjes    Cooper met Jurre en ons

Koda met baasjes    Moppie met baasjes

22 juli 2011 Moppie en Bliss in hun nieuwe huis:
De berichten over Moppie (Prinses Brisca) en Bliss (Prinses Bijou) van hun thuisfront zijn goed. De meiden zijn thuis snel gewend en hebben het enorm naar hun zin bij hun nieuwe baasjes. Bliss is hier nog 2 daagjes wezen logeren tot grote pret van Xara, Nora en ons ;) Ook met de andere puppen gaat het goed bij hun nieuwe gezinnen. Het is erg leuk om foto's te ontvangen van de pupjes en we plaatsen ze graag hier op onze site.

Moppie in haar nieuwe huis    Moppie thuis

Moppie in haar nieuwe huis

16 juli 2011 Afscheid van het B-nest en Prinses Bijou (Bliss) en Prinses Brisca (Moppie):
Het begon allemaal met wachten voor ons en nu is het wachten voor de pupkopers ook voorbij. Eindelijk heeft iedereen zijn eigen pupje mee naar huis. Want wachten tot je de nieuwe pup kan ophalen lijkt eindeloos te duren terwijl voor ons de tijd is omgevlogen. Ruim 9 weken hebben we van ze mogen genieten 'onze' pupjes, acht stuks met elk zijn eigen snoetje. Genoten hebben we, gelachen om ze en gehuild toen ze weggingen. Vandaag de laatste twee puppen uitgezwaaid die ook weer in geweldige gezinnen terecht zijn gekomen en het daar heel goed gaan krijgen. Wij wensen hun veel geluk en gezondheid samen. Voor ons is het nu leeg en alle spullen zijn weer opgeruimd. Maar het fijne gevoel om weer 8 gezinnen en puppen gelukkig te hebben gemaakt overheerst. En..........................natuurlijk hopen wij in de toekomst dit nogmaals mee te mogen maken en meer prinsen en prinsessen op de wereld te zetten.

Prinses Brisca met haar nieuwe baasjes
Moppie met Marianne en Cor

Prinses Bijou met haar nieuwe baasjes
Bliss met Peter, Sabine en Milou

13 juli 2011 De laatste twee prinsessen uit het nest:
Afgelopen week was een heftig weekje voor ons. Afscheid nemen van de puppen is altijd moeilijk en je probeert je niet te hechten aan ze maar het blijft toch moeilijk om afscheid te nemen van puppen waar je ruim 8 weken voor gezorgd heb en geboren hebt zien worden. Maar wat hebben we het getroffen met de pupkopers. Allemaal hele lieve, warme en hartelijke mensen met hun hart op de juiste plaats. En wat is het leuk om mensen blij te maken en vervolgens te horen hoe goed het gaat met 'jouw' puppen bij hun nieuwe baasjes. Op dat moment krijg je pas echt rust.
Nog twee pupjes over die as zaterdag naar hun nieuwe gezinnen vertrekken. Ook voor hun was het even wennen. Tot de laatste 3 (zondag) ging het nog wel goed maar daarna met zijn tweetjes was duidelijk dat ze hun broertjes en zusjes mistte. Ze 'huilde' soms de roedel bij elkaar (maar er kwam niemand). Gelukkig gaat het sinds gisteren weer goed en genieten ze nu volop samen van elkaar en de rest van de roedel hier thuis. Regelmatig lopen ze nu los door het huis tussen onze eigen honden en poes. Zoë vindt het allemaal wat minder leuk maar de puppen hebben echt respect voor de 'oude' dame en laten haar meestal met rust. Anders vertelt Zoë wel dat ze uit de buurt moeten blijven ;)
Afgelopen zondag zijn de 2 dames nog even mee geweest naar het bos in Bergen en maandag nog een keer naar het park van Luna. Gister kwam Bayla nog even op visite tot grote vreugde van Nora, Xara en de 2 overgebleven zusjes. Vandaag met de puppen naar de dierenarts geweest voor hun 9 weken inenting. Ze zijn wederom 'super'-gezond verklaart en ondergingen het onderzoek vrolijk.
We hebben ze nog even gewogen en Prinses Brisca weegt vandaag 7490 gram en Prinses Bijou 7550 gram. Ze eten graag hun bakjes leeg en weten al dat ik ze pas neer zet als ze rustig gaan zitten dus doen ze dat nu automatisch.
Slideshow: klik hier
Youtube: klik hier

De laatste 2 prinsessen B-nest

Prinses Brisca week 9Prinses Bijou week 9

12 juli 2011 Het gaat goed met de puppen in hun nieuwe huis:
We hebben van alle puppen al bericht gehad dat ze het erg naar hun zin hebben in hun nieuwe huis bij hun nieuwe baasjes. Hieronder een paar foto's van de puppen in hun nieuwe huis.

Bayla thuis met haar nieuwe vriend BalouBayla kijkt in de spiegel op zoek naar haar zus?

Bayla in haar nieuwe huis met vriend Balou en op zoek naar haar zusje in de spiegel ;)

Koda in zijn nieuwe huisKoda en zijn nieuwe vriend Levy

Koda in zijn nieuwe huis en met zijn nieuwe vriend Levy

Bruce met zijn nieuwe vriend MaxBruce buiten

Bruce in zijn nieuwe huis met zijn vriend Max

Bor in zijn nieuwe huisBor buiten

Bor in zijn nieuwe 'huis' (tuin)

Cooper in zijn nieuwe huis

Cooper in zijn nieuwe huis

10 juli 2011 Afscheid van Prins Bor Bolo (Bor):
Vandaag is onze laatste reu naar zijn nieuwe gezin vertrokken. Het blijft moeilijk afscheid nemen maar wij weten dat hij in een geweldig gezin terecht is gekomen en hij het daar heel goed gaat krijgen. Wij wensen hun veel geluk en gezondheid samen. Het besef dat het steeds dichterbij komt (het einde van de kraamperiode van het B-nest) gaat nu doordringen dus ter afleiding vanmiddag even met de overgebleven meiden Bliss en Moppie met Mama Xara en Zus Nora naar het bos geweest. Terug thuis was het wel even wennen zo met zijn tweetjes. Ze piepen af en toe en vragen meer aandacht van ons. Waarschijnlijk wordt het gemis nu toch merkbaar ook voor hun. Gelukkig blijven ze tot ze weggaan lekker samen!

Bor en zijn nieuwe baasjes

Bor met Marcella, Luke, Bas en Frank

9 juli 2011 Afscheid van Prinses Bliss (Bailey) en Prins Bruce:
Wederom 2 puppen uit het nest vandaag. Ook zij gaan beide naar een geweldig gezin en zullen het daar heel goed krijgen. Wij wensen hun veel geluk en gezondheid samen. Het definitieve afscheid van het B-nest komt steeds dichterbij en het wordt al stiller in huis. Nu mogen we nog even genieten van 3 pupjes waarvan er één morgen gaat vertrekken naar zijn nieuwe baasjes. Dan nog een weekje en zullen de laatste twee ook vertrekken. Met Bayla, Cooper en Bailey gaat het heel goed in hun nieuwe huis hebben wij vernomen.
Prinses Bliss met haar nieuwe baasjes

Bailey met Bas en Daniëlle

Prins Bruce met zijn nieuwe baasjes

Bruce met Martin, Netty en Jeremy

8 juli 2011 Afscheid van Prins Björk (Cooper) en Prinses Bayla:
Vandaag gingen weer 2 puppen het nest verlaten. Ze gaan beide naar een geweldig gezin en zullen het daar heel goed krijgen. Wij wensen hun veel geluk en gezondheid samen. Het wordt nu wel leger in het nest en een beetje raar is het wel. Gelukkig hebben wij niet het idee dat Xara en de puppen er veel erg in hebben in tegenstelling tot ons :-(
Cooper en zijn nieuwe baasjes

Cooper met Tessa, Andries en Jurre

Bayla met haar nieuwe baasjes

Bayla met Tom en Miriam

7 juli 2011 Afscheid van Prins Boyan (Koda):
Koda heeft het nest gisteren als eerste verlaten. Het was toch een beetje moeilijk om de eerste pup uit te zwaaien. Vanmorgen even contact gehad maar het gaat prima met Koda. Hij moet nog even wennen maar heeft het erg naar zijn zin bij Mandana, Reggy en Levy. Wij wensen hun veel geluk en gezondheid samen.

Koda met zijn nieuwe baasjes

Koda met Mandana en Reggy

6 juli 2011: Afscheid nemen is begonnen de puppen zijn 8 weken en gaan het nest verlaten:

Prinses Bayla week 8    Prins Bjork week 8

Prinses Bijou week 8    Prins Bor week 8

Prinses Bliss week 8    Prins Boyan week 8

Prinses Brisca week 8    Prins Bruce week 8

Afgelopen week hebben we weer veel meegemaakt met de puppen. Zo zijn we naar het bos geweest, op school langs geweest en kennis gemaakt 31 kinderen. Met de andere honden van de nieuwe eigenaren kennis gemaakt in het park met Xara en Nora erbij een drukke maar gezellig boel. We zijn met de puppen met de trein op en neer geweest naar Alkmaar en tijdens de overstap hebben ze om de beurt aan de riem gelopen. De ene pup vond het prima en de ander verzette geen stap meer. Maar dat komt goed want daar trainen we nog wel eens mee. Ook zijn we met de puppen naar het strand geweest als onderdeel van hun socialisatie. Wij willen benadrukken dat dit op verantwoorde manier is gegaan. De puppen zijn vervoerd in de doggy-ride en niet op het mulle/zachte zand geweest. Ze hebben even mogen kennis maken met zand onder hun voeten, de zeelucht en zeewind en zijn na enkele minuten weer terug in de doggy-ride gegaan. Daarna nog even terrastraining gehad waar de puppen veel bekijks hadden. 
Alle puppen zijn lekker gewassen om schoon en fris naar hun nieuwe baasjes te vertrekken. Uiteraard zijn ook de nagels nog even gecontroleerd en geknipt indien nodig en hebben ze allemaal een mooie showstaart omdat wij het uiteinde van de staart (pluimpje van de haartjes) afgeknipt hebben zoals ze dat op shows graag zien en wij ook mooier vinden ;)  Een drukke week die afgesloten werd met het vertrek van Koda (Prins Boyan). Vanaf komend weekend gaan nog 5 puppen het nest verlaten en dan volgend weekend de laatste twee.
Slideshow: klik hier
Youtube: klik hier

Ter info
Wij willen erop wijzen dat het strand tot zeker 8 maanden geen goede plek is voor de opgroeiende pup en beter vermeden kan worden. Mocht u toch graag naar het strand gaan -wat wij niet stimuleren- zorg dan dat de pup/hond getilt wordt tot op het harde gedeelte hou de hond aan de lijn zodat deze niet kan gaan rond rennen met bijv. een andere hond. De maximale loopminuten (5 min. per levensmaand) moeten gehalveerd worden. Dus als de pup 4 maanden is en 20 min. mag lopen is dat dan max. 10 min. op het strand. Eventueel kunt u een doggyride/bolderkar/'oude' kinderwagen gebruiken om de pup toch mee te kunnen nemen op langere wandelingen zodat u hem na zijn/haar max. looptijd in de wagen kunt zetten om uw wandeling te vervolgen. Het op jonge leeftijd overbelasten van de spieren/gewrichten kan tot levenslange problemen leiden. Wees dus uiterst voorzichtig met uw opgroeiende pup!


grafiek week 8

Thuisfoto's:

Kiekeboe zie je mij?    Ik ben groter als ik op de parasolvoet sta ;)    Ik wil slapen......zzzzzzzz
Lief ben ik hè!    Even de knuffels goed nestgeur geven    Hmmmmm slaapt lekker

Op het Schoolplein van dependance De Zeppelin:

Iedereen even luisteren naar de uitleg    Puppen los.......    Kinderen los.....
Niet allemaal tegelijk ;)    Lekker spelen met de kinderen    Wel leuk maar druk hoor

In het bos:

Voor het eerst in het bos    Wat is dat? Even ruiken...    Zit lekker......
We snuffelen wat af    Hmm ruikt gek    Alles is nieuw: Boom!

Op het strand (lees ook bovenstaande info):
De doggyride door het zand trekken    Wauw wat is dit?    Los is heerlijk!
Ik verstop me voor jou    Lekker uitwaaien    Terrastraining

Kennis maken met de aanstaande familiehonden:

Kennismaking met andere toekomstige familiehonden    Met zijn allen bij elkaar    Lekker spelen
Wie ben jij?    Koda met Levy en baasjes    Bayla met Sascha en Balou en familie

Met de trein:

Station Heerhugowaard    In de doggyride met zijn allen    In de trein
Even wandelen aan de lijn    Wachten op de trein    Even uitrusten van de reis

Wassen, knippen en drogen ;)
Uiteinde van de haartjes van de staart knippen    Mooie geworden hè?!    Ook de nageltjes nog even
Lekker insoppen    Afspoelen    Uitlekken ;)
en afdrogen natuurlijk ;)    Wat glim ik weer    Dikke knuffel, goed gedaan!


29 juni 2011: Nog één week en dan gaan onze pupjes het nest alweer verlaten ze zijn nu 7 weken:

Prins Bruce week 7

Prins Bruce (Bruce) gaat wonen bij
Martin, Netty, Jeremy en Jeffrey in Beverwijk

Prinses Bliss week 7

Prinses Bliss (Bailey) gaat wonen bij
Bas en Daniëlle in Breda

Prins Bor week 7

Prins Bor (Bor) gaat wonen bij
Frank, Marcella, Koen, Bas en Luke in Den Helder


Prins Boyan week 7

Prins Boyan (Koda) gaat wonen bij
Mandana en Reggy in Heerhugowaard


Prinses Bayla

Prinses Bayla (Bayla) gaat wonen bij
Tom, Miriam, Bas en Daan in Heerhugowaard


Prins Bjork week 7

Prins Björk (Cooper) gaat wonen bij
Andries, Tessa en Jurre in Barendrecht

Prinses Bijou week 7

Prinses Bijou (Bliss) gaat wonen bij
Peter, Sabine en Milou in Heerhugowaard

Prinses Brisca week 7

Prinses Brisca (Moppie) gaat wonen bij
Cor en Marianne in Rhenoy

Nog een weekje kunnen we van de pupjes genieten. Het afscheid komt steeds dichterbij. Gelukkig gaan ze naar hele leuke eigenaren toe die gisteren te horen hebben gekregen welke pup bij hun komt wonen aan de hand van de karaktertest. Het is een leuk en stabiel nest. Alle puppen zijn naar volle tevredenheid geplaatst. Maar afgelopen week is er veel gebeurd en gedaan ;) Donderdag zijn alle puppen mee geweest naar de dierenarts. Zij zijn allen gezond bevonden en hebben hun eerste inenting gehad. Gelukkig zijn ze volledig hersteld van hun uitslag en is er uit de testen niets gekomen. Een bacterie is de oorzaak geweest welke goed is bestreden met de antibioticakuur. Er is ook niets meer van te zien bij de pupjes gelukkig. Na deze 'stressvolle' ervaring zijn we even lekker wezen 'rennen' op een groot grasveld met mama Xara. Wat een prachtig gezicht al die vrolijke pupjes! Vrijdag was de dag dat we op bezoek mochten bij een vriendin van mij die zelf Bolognezers fokt. Zij heeft 9 kleine witte hondjes wat een supersocialisatie is voor onze puppen. Ook hebben ze kennis kunnen maken met een pony en de lange autorit van 45 min. was tevens een goede oefening. We willen Carolien van kennel 'Het Balgzand' bedanken voor haar gastvrijheid! De puppen vonden het spannend maar kwamen langzaam los. De pony liet alles gelaten over zich heen komen maar toen in zijn oor werd gebeten vond hij het wel wat minder leuk :( Thuis waren de puppen volledig uitgeteld van deze ervaring. Zaterdagochtend op bezoek geweest in het Verpleegtehuis Oudtburgh in Bergen. Het was een geweldige ervaring voor zowel de puppen als de bewoners. De autorit ging al beter. Wij willen het personeel van Oudtburgh bedanken voor hun gastvrijheid! Helaas waren de puppen 's middags wel erg moe en moesten de pupkopers naar 'slapende' pupjes kijken. Zondag mochten andere pupkopers weer op bezoek komen en genoten van de puppen in de tuin. Maandag was het zo warm dat de puppen er wel last van hadden (net als wij) dus konden we het zwembad introduceren wat tot 'natte pret' leidde. Ook is er stofzuigertraining geweest en zijn alle puppen behandeld met een middel tegen vlooien en teken dus voorlopig zeker een maand beschermd. Gisteren dus de karaktertest uitgevoerd door gedragsdeskundige Crista Kusters van de Nederlandse Labrador Vereniging. Het was weer erg leuk om te zien hoe sommige puppen in hun eentje toch heel anders zijn dan in een groep. Bij deze willen wij Crista bedanken voor haar visie op de puppen. Mede dankzij haar advies zijn alle puppen op de juiste plek terecht gekomen. Natuurlijk weer veel foto's van onze avonturen.

Slideshow:  klik hier
You-tube: klik hier
grafiek week 7 b-nest

Bij Dierenkliniek Oudorp

in de doggyride bij de dierenarts    Controle van een pup    Even hartje luisteren

Bij het strand van Luna

Lekker achter mama aan rennen    Lekker in de zon    Mama Xara trots op haar kroost

lekker puh!    Kijk ons rennen    Heerlijk genieten!

Foto's Thuis

Lekker in slaap gevallen    Lekker kussentje ;)    Uitgeteld in slaap

Stofzuigertraining    Anti-vlomiddel insprayen    En inwrijven.......

Bij Kennel 'Het Balgzand'

Kennis maken met Benji    Wie ben jij?    Roedel in roedel

Kennis maken met de pony

Even snuffen wat dat is?    Lekker oor ;)    Vind ik dit leuk?

Bij verpleegtehuis Oudtburgh

Verpleegtehuis Oudtburgh    Knuffelen met een pup    Op schoot bij een blinde mevrouw

Lekker spelen met water

Lekker zwemmen!    Plons!    Heerlijk afkoelen....

Kiekeboe!    Even opdrogen    Hmm nat!
   
De karaktertest door Crista Kusters

Karaktertest met Crista    Hangproef    Dwangproef

22 juni 2011: Weer een week voorbij, 6 weken zijn de puppen ondertussen:


Prins Bjork week 6    Prinses Bliss week 6

Prinses Bayla week 6    Prins Bor week 6

Prins Bruce week 6    Prinses Bijou week 6
Prinses Brisca week 6    Prins Boyan week 6

Het is zo geweldig de pupjes maar zoveel werk dat je de dagen en nachten in elkaar ziet overgaan en nog maar weinig besef van dag en datum hebt. Nu blijkt er al weer een week voorbij. De tijd vliegt. De puppen groeien als kool en zijn nu duidelijk aanwezig. Gelukkig zijn alle pups weer opgeknapt en is er bijna niets meer terug te zien van de kale plekken rond hun snoetjes! Tussen het poepruimen en schoonmaken hebben we ook tijd om te knuffelen en spelen met de pupjes die erg genieten van alle aandacht. Ook de pupkopers komen regelmatig even een kijkje nemen maar helaas zijn niet alle puppen even wakker na veel bezoek. Hun eerste socialisatietraining hebben ze al gehad. Een barbequefeest van de brandweer bij een collega thuis was een goed moment om de pupjes mee te nemen. We hadden de ren meegenomen waarin ze heerlijk konden eten/spelen/slapen. Helaas was het weer niet al te best en bleek het al gauw te koud te zijn. In de doggyride vonden ze het te krap met zijn allen dus de achterbank plat en met zijn allen in de achterbak tevreden in slaap gevallen na alle aandacht die ze uiteraard hebben kregen. Vandaag is de Raad van Beheer langs geweest om de puppen te chippen en de nestcontrole uit te voeren. Op een enkele piep na ging het heel goed. Ook zijn ze vandaag overgestapt naar het echte puppyvoer Royal Canin Labrador Junior 33 en zijn ze van de startersbrok aan het afbouwen. En ze eten nu uit een eigen bakje. Wat nog wel een beetje raar is voor de pupjes en weer even wennen. Zo langzamerhand worden ze klaargestoomd voor de echte wereld. Morgen krijgen ze hun eerste inenting en zullen de socialisatietrainingen uitgebreid worden.

The making of de weekfoto's van de pupjes: klik hier
Slideshow: klik hier
You-tube: klik hier


grafiek week 6

Foto's van week 6:

Knuffelen met Robert    Knuffelen met Petra    Alle prinsessen op een rij!

Socialiseren bij de bbq    Dagelijks wegen van de pupjes    Poep ruimen na een nachtje

Kennismaken met de poes    Samen eten uit ons eigen bakje!    Het chippen van een pup


15 juni 2011: Wat vliegt de tijd, puppen alweer 5 weken!:

Een stapeltje pupjes ;)    Lekker eten    Lekker slapen

lekker buiten nog bij mama Xara toetje doen    Wat een snoepie    Helemaal knock out


De drukte is nu goed te merken. De puppen kosten nu veel tijd maar ze zijn zo verschrikkelijk leuk dus is het niet erg om te doen hoor ;) Een week die goed begon die niet zo prettig eindigde. De puppen groeien goed en spelen nu regelmatig samen met elkaar. Ook mensen zijn erg interessant en de staartjes kwispelen hevig als je ze komt begroeten. Toch slapen ze nog heel veel en dat hebben ze ook nodig om te groeien en alles wat ze meemaken te verwerken. En dat merkte de pupkopers afgelopen puppykijkdag ook. Slapende pups :( Nieuwe halsbandjes waren alweer nodig omdat ze uit hun eerste bandje gegroeid zijn. Deze week kreeg ik een telefoontje van de fotografe die het A-nest mooi op de foto had gezet. Helaas ging ze nu met vakantie en zou ze pas over 7 weken terug zijn. Maar......................hoe geweldig Jopie besloot direct nog even te komen en heeft in een half uur/drie kwartier alle puppen gefotografeerd. Enkele uren later kwam ze de cd met (bewerkte) foto's langsbrengen met een prachtig resultaat al zeg ik het zelf. Natuurlijk wil ik Jopie enorm bedanken voor haar enthousiasme die een dag voor haar vakantie nog even haar tijd beschikbaar stelde dus Jopie: BEDANKT!
Tot onze spijt ook iets minder goed bericht te melden. Helaas hebben meerdere  pupjes uitslag rond hun bekje. Nora had dit vorige week al en een bezoek aan de dierenarts resulteerde in de diagnose "een allergische reactie". Wij maken hier dagelijks meerdere malen met Dettol schoon wat mogelijk deze reactie veroorzaakt. Nu meerder pupjes deze symptomen ook kregen ben ik met alle puppen en Nora gisteren weer naar de dierenarts geweest. Dit was heftig voor de puppen. Voor het eerst in de Doggy-ride maar ook de eerste keer in de auto en voor het eerst naar de dierenarts die ook nog afkrabsels maakte en daardoor 2 pupjes een klein schaafwondjes opliepen. Maar het is nodig om uit te sluiten dat er niets anders (ernstigs) aan de hand is. Het schoonmaken met Dettol hebben wij nu al enige dagen gestopt en het lijkt wel rustiger te worden maar de dierenarts wilde toch een behandeling starten. Alle puppen en Nora hebben nu een antibioticakuurtje die hopelijk gaat helpen. Afwachten of het nu overgaat en anders zal volgende week bij de inenting opnieuw gekeken worden naar een eventueel vervolg behandeling. We houden ze goed in de gaten maar ze lijken er zelf geen last van te hebben. Het ziet er alleen nu niet zo fraai uit :( We hopen dat ze snel helemaal opknappen. Wordt vervolgd......................
Natuurlijk hieronder de foto's van de pupjes, de grafiek en een nieuwe slideshow en filmpjes op Youtube, veel plezier weer!

Slideshow: klik hier
You-tube: klik hier

grafiek week 5 b-nest


De fotoreportage:

Het B-nest

Het B-nest 2011

B-nest reuen

Alle vier prinsen samen

B-nest teven

Alle vier prinsessen samen


Prins Björk week 5

Prins Björk

Prins Bruce week 5

Prins Bruce

Prins Boyan week 5

Prins Boyan

Prins Bor Bolo week 5

Prins Bor Bolo

Prinses Bayla week 5

Prinses Bayla

Prinses Brisca

Prinses Brisca

Prinses Bliss week 5

Prinses Bliss

Prinses Bijou week 5

Prinses Bijou


8 juni 2011: Op de helft, de puppen zijn al 4 weken!:

1e keer pap samen eten    en dan voldaan in slaap vallen    Wij willen uit de werpkist!

Ben ik niet geweldig!    Wat een grote speelruimte zonder werpkist ;)    Bezoek van onze toekomstige baasjes.

Benchtraining!    Lekker buiten spelen.    Onze zindelijkheidsmat!

We zijn op de helft de puppen zijn alweer 4 weken oud! Over nog eens 4 weken vliegen de eerste pupjes hun nest uit naar hun nieuwe leven. Wat vliegt de tijd en wat zijn ze leuk! Het zijn ondertussen echte hondjes met een week vol gebeurtenissen. De week waarin de werpkist verdween en de pupjes bijgevoerd werden met pap. De pupjes voor het eerst bezoek kregen van hun nieuwe baasjes. De eerste keer buiten in de tuin. Maar ook de week waar 1 bak voer niet meer genoeg is om met zijn achten om heen te staan. De week waarin ze elkaar bijten tijdens het spel en ze leren dat dat ook pijn kan doen. Zindelijk worden is een start mee gemaakt eerst op de kranten en nu al op een grasmat. De kranten waren te leuk om te slopen en spelen ( met poep en plas vonden wij niet echt geschikt). De zindelijkheidsbak (zelf gemaakt) doet goed dienst en ze maken er graag gebruik van. Ook de eerste benchtraining gehad toen de kamerkennel schoon gemaakt werd. Al met al een drukke week met veel nieuwe indrukken voor de puppies. Uiteraard weer genoeg om te showen ;)

Slideshow: klik hier
You-tube: klik hier
Grafiek gewicht week 4 b-nest


Prins Bjork week 4    Prinses Brisca week 4

Prins Bruce week 4    Prinses Bayla week 4

Prins Boyan week 4    Prinses Bliss week 4

Prins Bor Bolo week 4    Prinses Bijou week 4

1 juni 2011: Puppen zijn 3 weken!:

Bijou ligt lekker te slapen    Alle knuffels worden goed gebruikt als kussen ;)    Oogjes zijn open!
Ze zijn zo lief!    Lekker melksnor, heerlijk drinken!    Samen met Nora genieten van de pups

De puppen zijn vandaag 3 weken oud. Ze beginnen al echte hondjes te worden. Hun oogjes zijn allemaal open en ze beginnen al te horen. Ze hebben ontdekt dat ze samen kunnen spelen, maar ook dat ze kunnen klimmen en hard om mama roepen ;) Ze poepen/plassen af en toe zelf en de tandjes zijn doorgekomen. Nora vindt het erg leuk en is er graag bij. Ze ging er zelfs voor liggen om de pupjes te laten drinken bij haar! Xara vindt dat allemaal prima en geniet van haar puppen. Ze lijkt weer helemaal opgeknapt en begint een beetje uit te dijen door al het onbeperkte eten. Maar goed, liever nu iets te dik dan geen reserves in deze 'drukke' tijd voor Xara. Dat komt straks als de pupjes weg zijn allemaal wel weer goed. Vanaf deze week zullen we gaan beginnen met bijvoeren van pap en ze langszaam af en toe uit de werpkist  laten om meer te ontdekken. Natuurlijk weer een gewichtsgrafiek en uiteraard individuele foto's van de pupjes hieronder! Voor de 'aholics' onder ons weer genoeg te genieten op You-tube en een nieuwe slideshow vol oh's en ah's! ;)

You-tube: 
klik hier
Slideshow: klik hier

grafiek gewicht week 3 b-nest


Bayla 3 weken    Bijou 3 weken

Brisca week 3    Bliss week 3

Bjork week 3    Bor Bolo week 3

Bruce week 3    Boyan week 3

25 mei 2011: Alweer een week voorbij! Puppen 2 weken:

lekker samen bij de olifant slapen    Lief!!!    Xara poetst een pup
Xara ligt ook graag op de olifant    uitgeteld........    Ontwormen!

Wat vliegt de tijd, er is alweer een week voorbij en de puppen zijn nu 2 weken oud. Gelukkig een week zonder dierenarts. Een week waarin blijkt dat Xara toch niet zo'n goede poetser is en Nora wel. Bij ons 1e nest bleek al dat Xara niet genoeg poetste om de ontlasting op gang te brengen waardoor wij meerdere keren per dag de pupjes moesten helpen. Nu leek het wel goed te gaan echter doordat de pupjes steeds vaker minimaal een half uur na het eten onrustig bleven, zijn we toch maar gaan controleren of ze allemaal wel poepte. Daar zat ik weer pupjes op te wrijven tot er poep kwam en gelukkig deed ik het niet voor niets. Vanaf dat moment help ik Xara mee en 'poets' ik één keer per dag alle pupjes. Nora helpt ook erg graag mee en 'poetst' wat af. Xara krijgt het maar makkelijk met zoveel hulp ;) Deze week was ook de week van de eerste keren. De eerste keer op hun pootjes 'staan' voorzichtig de eerste keer 'gelopen' de oogjes zijn open aan het gaan (de één al meer dan de ander maar allemaal hebben ze min. spleetjes). De eerste keer uit de werpkist op de vloer ervoor liggen want tijdens de dagelijkse schoonmaak van de werpkist moeten de pupjes er even uit en het houten kistje werd te klein voor alle acht! En vanmorgen voor het eerst een ontwormkuur. Ze groeien nog steeds als kool en Xara kan het er bijna niet aan eten en zeurt de hele dag om eten. Wat een feest voor een Labrador om onbeperkt te mogen eten haha! Natuurlijk weer heel veel foto's en filmpjes, de gewichtsgrafiek en uiteraard individuele foto's van de pupjes hieronder!

You-tube: 
klik hier
Slideshow: klik hier

gewichtsgrafiek week 2 B-nest

De meiden (2weken oud):

Prinses Bliss week 2     Prinses Bayla week 2
Prinses Brisca week 2    Prinses Bijou week 2

De jongens (2 weken oud):

Prins Bruce week 2    Prins Bor Bolo week 2
Prins Bjork week 2    Prins Boyan week 2

18 mei 2011: De puppen zijn 1 week oud!:

De aankondiging van de pupjes    Lief!    Allemaal bij elkaar
Melksnor zo gaaf!    Nog meer melksnorren!    Kistje vol :-)

Er is alweer een week voorbij sinds de puppen zijn geboren. Er is in die week veel gebeurd. Mama Xara heeft 3 doktersbezoekjes achter de rug. Ze bleef 'vreemde' symptomen hebben en bij onderzoek werd er niet iets duidelijks gevonden. Wel weten wij dat er 'waarschijnlijk' één placenta te weinig geboren is wat problemen zoals baarmoederontsteking kan veroorzaken. Dit willen wij natuurlijk voorkomen en we zitten er dan ook bovenop. De temperatuur van Xara houden we goed in de gaten en de uitvloeiing ook. Toen dit veranderde met vers bloed zijn we wederom naar de dierenarts geweest. Ze heeft nu een antibioticakuurtje gekregen (welke volledig veilig is voor haar en de pups!) om erger te voorkomen. We hopen dat dit gaat helpen en Xaartje snel weer de oude is.Verder gaat het heel goed met haar. Ze vindt het moederschap erg leuk nu ze ervaring heeft en regelt alles zelf. Ze eet/drinkt goed, poept/plast en is vrolijk. Verder heel druk met pupjes verzorgen en liters melk aanmaken want de puppen zijn lekkere 'dikke beertjes'. Hun bandjes zijn al verwisseld voor echte halsbandjes vanwege hun groei. Alle puppen doen het geweldig. De één wat dikker dan de ander maar ze hebben allemaal een boven gemiddeld gewicht. Onderstaande grafiek laat hun prachtige groeicurve zien.

Slideshow: klik hier
Filmpjes You-tube:
klik hier

gewicht week 1 b-nest

De jongens:

Prins Bor Bolo    Prins Björk 1 week
Prins Boyan 1 week    Prins Bruce

De meiden:

Prinses Bijou week 1    Prinses Bliss 1 week
Prinses Bayla 1 week    Prinses Brisca

13 mei 2011: Foto's en filmpjes:
Dit wordt genieten!
Klik hier voor de slideshow van de bevalling en de eerste dag van de puppen.
Klik hier voor de filmpjes van de bevalling en de puppen.

12 mei 2011: B-nest is geboren!
Geboren woensdag 11 mei 2011
4 bruine teven en 4 bruine reuen.
Alle pups zijn besproken.

De ouderdieren:
Beau (Xara)  X Huntmor Hunter Zepp (Hunter)

Xara    X   Hunter


Al sinds zondagavond leek Xara het moeilijker en zwaarder te krijgen. Maandagavond leek haar temperatuur te dalen (dit is een indicatie voor het inzetten van de bevalling) echter dinsdagochtend zette deze daling pas goed door. Vanaf dat moment wisten wij dat ze binnen 24 uur kon gaan beginnen. Het hijgen werd vanaf het middaguur intensiever en gebeurde vaker wat ons aangaf dat de ontsluitingsweeën begonnen waren. Nu was het afwachten en het enige wat we voor Xara konden doen was dicht bij haar blijven en haar steunen door veel met haar te knuffelen en haar harde buiken een beetje te masseren. 's Avonds werd het heftiger en we durfden niet te gaan slapen niet wetende wanneer 'het' zou gaan gebeuren. Dus een hazeslaapje op de bank van 23.00 tot 00.00 maar toen het intensieve hijgen van Xara doorzette konden we de slaap niet echt vatten. Alles klaar gezet voor de naderende bevalling en weer wachten op de eerste perswee. Om 02.40 was de eerste 'echte' perswee want daarvoor denk je al meerdere keren dat het zover is (je wilt het zo graag zien) om 03.00 uur zag de eerste pup het levenslicht. Het blijft een mooi gebeuren om nieuw leven geboren te zien worden. Het was een gezonde teef, wegen, naveltje afbinden en alles noteren. Wachten op pup nr. 2 maar wat schets onze verbazing toen we pup nr 1 nog eens bekeken tijdens het wachten............... :-) oeps het bleek een reu te zijn haha, het slaaptekort deed zijn werk al en dat terwijl we nog een nacht te gaan hadden ;-) Met ruime tussenpozen werden ook de volgende puppen geboren tot om 11.11 uur pup nr. 8 het levenslicht zag. Hierna leek het rustiger te worden maar twijfel bleef (in ons achterhoofd de geboorte bij het A-nest 16 uur later nog een pupje toe). 's Avonds is de dierenarts nog even op bezoek geweest om Xara te controleren en de puppen na te kijken. Het leek er toch echt op dat Xara leeg was maar voor de zekerheid nog een injectie gegeven die de baarmoeder opschoond. Het was een lange nacht geweest en op een half uurtje slaap tussen de bevalling door erg vermoeiend. 's Middags zijn we om de beurt nog even 2 uurtjes slaap gaan pakken en 's avonds zijn we er vroeg in gegaan om de slaap een beetje in te halen. Terwijl we via de tv (waarop de babyfoon met camera staat aangesloten) de kersverse moeder en puppen prima in de gaten konden houden. Vanmorgen alle puppen gewogen en ze waren allemaal weer wat aangekomen! Daarna de leuke taak om de pupkopers te informeren. We konden heel wat mensen blij maken. Helaas bleek er niet voor iedereen een pup te zijn en dit nieuws brengen is altijd wat minder leuk echter wij hebben iedereen kunnen doorverwijzen naar andere fokkers waar nog puppen beschikbaar waren ;-) zodat zij over enkele weken toch een pup in hun armen kunnen sluiten.

Mogen wij ons voorstellen?:

Prins Bruce v.h. Hondenpaleis (lichtblauw)
Prins Bruce
Bruce betekent 'held' en wij vonden het heel heldhaftig om als eerste naar buiten te komen ;-)

Prinses Bliss v.h. Hondenpaleis (roze)
Prinses Bliss
Bliss betekent 'perfecte vreugde' wij denken dat zij veel vreugde gaat geven in haar leven.

Prins Bor Bolo v.h. Hondenpaleis (groen)
Prins Bor Bolo
Bor betekent 'sterk als een beer'
Bolo is vernoemd naar een witte vlek die Bor op de achterpoot vererft heeft.
bolo padsBolo pads:
"Regelmatig zien we Labradors die een witte vlek hebben op de onderzijde van de voeten, vlak boven de voetzool. Deze vlek wordt 'bolo-pad' genoemd, naar de beroemde Champion en Field Trial Champion Banchory Bolo die in 1915 geboren werd. Deze hond vererfde, naast de witte vlekken op de voetzolen, een uitmuntende vacht. Nog altijd word beweerd dat deze twee eigenschappen samengaan: 'Een pup die met Bolo-pads geboren wordt, zal een prima vacht ontwikkelen!'... (bron: NLV boek De Labrador Retriever)"


Prins Boyan v.h. Hondenpaleis (zwart)
Prins Boyan
Boyan betekent 'strijd' Boyan had moeite met drinken en bleek iets onderkoeld te zijn
na hem opgewarmd te hebben en hem regelmatig aangelegd te hebben snapt hij hoe hij moet drinken
dus die strijd heeft hij maar mooi geleverd ;-)

Prinses Bayla v.h. Hondenpaleis (paars)
Prinses Bayla
Bayla betekent 'vreugde' wij denken dat ook zij veel vreugde gaat geven in haar leven.

Prins Björk v.h. Hondenpaleis (donkerblauw)
Prins Bjork
Björk betekent 'kleine beer' hij was de lichste reu uit het nest dus vonden wij dit heel toepasselijk.

Prinses Brisca v.h. Hondenpaleis (geel)
Prinses Brisca
Brisca betekent 'trouw' wij denken dat Brisca een trouwe metgezel zal zijn.

Prinses Bijou v.h. Hondenpaleis (rood)
Prinses Bijou
Bijou betekent 'juweel/lieveling' wij denken dat dit juweeltje een lieveling
van haar toekomstige eigenaren wordt.
Xara at zich sterk voor de bevalling maar kreeg ook nog steun van andere dan van ons :-)

Xara eet zich sterk!    Nora denkt: gedeede smart is halve smart   Princess komt ook even een kijkje nemen

Het nest heeft de eerste kraamvisite al gehad en Xara heeft haar eigen bewaking voor de werpkist liggen :-)

Nora komt even kijken bij het nest Zoe kijkt mee    Nora kijkt haar ogen uit    Nora als bewaking

De controle door de dierenarts: Xara is leeg en alle pups hebben een stempel goedgekeurd gekregen ;-)

Dierenarts onderzoekt Xara    Controle van een pup

8 mei 2011: Xara 8 weken drachtig, nog een weekje?
Xara is 8 weken drachtig alweer wat gaat de tijd snel! Nog een weekje of max. anderhalf tot de pupjes het levenslicht zullen zien. Maar misschien worden we eerder deze week wel verrast. Vanaf morgen zijn ze levensvatbaar dus mogen ze geboren worden. Het gaat goed met Xara al wordt het wel een stukje zwaarder. Ze heeft een hele dikke buik en merkt daar toch wel hinder van tijdens zitten, liggen, lopen en eten. We verzorgen haar dagelijks met buikje wassen, talken en masseren. Ze krijgt 8x per dag kleine porties eten zodat het niet teveel wordt in de krappe maag. Hieronder foto's van de gegroeide buik en haar volle tepels waarop ze lijkt te vragen wanneer ze gemolken wordt ;)

Klik hier voor een filmpje op You-tube waarop bewegingen van een pup zichtbaar zijn (ik wijs de plek na beweging aan!)

Wanneer wordt ik gemolken?    De buik met 8 weken!    Xara met haar dikke buik

7 mei 2011: Wachtlijst is gesloten
We hebben ondertussen genoeg aanmeldingen voor onze wachtlijst voor dit nest. Mocht blijken dat er toch 'meer' puppen geboren worden of er blijven puppen over zullen wij na de geboorte dit melden op website. Aanmelden voor de reservelijst mag, dan nemen we contact met u op indien er een pup beschikbaar is/komt. Mailt u dan uw naam, adres, telefoonnummer(s) en emailadres.

3 mei 2011: De kraamkamer staat klaar
Xara is nu ongeveer 7,5 week zwanger en schiet al aardig op. De tijd vliegt om en over ruim 1,5 week hopen we dat de puppen er zijn! We zijn nog even naar het strand geweest en dat was even heerlijk afkoelen in de zee. De kraamkamer staat klaar en Xara is er ook klaar voor. Het gaat heel goed met haar. Ze eet goed en graag ;) Lopen wordt wat zwaarder en alles gaat wat trager (behalve eten haha). Het eten wordt nu goed verdeeld omdat de maaginhoud steeds kleiner wordt doordat alle puppen meer ruimte gaan innemen. Ze is behoorlijk dik van puppen want de ribben zijn nog goed voelbaar. Over voelbaar gesproken hebben wij gisteren voor het eerst schopjes van een pup gevoeld. Kleine bewegingen zijn nu zichtbaar en voelbaar. We hopen dit ook nog een keer goed te kunnen filmen dan plaatsen we deze zeker ook op onze website. Nog even geduld dus!


Xara 7 weken drachtig    Xara 7,5 week drachtig    Dikke dikke buik van Dikkie Dik ;)

De kraamkamer    Lekker nog even afkoelen in de zee

27 april 2011: Het aftellen is begonnen
Xara is nu 6,5 week zwanger en we zijn stiekem al begonnen met aftellen. Nog zo'n 2,5 week en dan hopen we de werpkist te vullen met kleine pupsels. Het gaat tot nu toe erg goed. Xara groeit enorm en heeft al een behoorlijke dikke buik. Ze eet de oren van ons hoofd maar mag helaas niet teveel eten. We willen tenslotte dat ze in topconditie is tijdens de bevalling. De werpkist is ondertussen klaar gezet om alvast weer aan te wennen en tot vreugde van Xara die heel blij was. Ze stoorde ons tijdens het opbouwen graag door er alvast in te gaan zitten van: 'Zo dit is mijn kist' ;)
Zoë en Nora hebben ook al even een kijkje genomen bij de kist en Nora kruipt er af en toe in maar de echte kaper is de poes! Princess ligt prinsheerlijk :-) te slapen in de werpkist haha!

Yes, mijn kist!    Ik stoor toch niet?! :)    Princess ligt prinsheerlijk te slapen haha!

Ligt niet echt leker met zo'n buik......    Alweer een foto?!    Lekker slapen op mijn zij dat gaat goed met zo'n buik.

19 april 2011: Foto's van Xara haar groeiende buik
Xara is nu 5 weken zwanger en haar buik groeit al goed. Ziet er goed uit! Kijk zelf maar:

Xara 5 weken drachtig    Xara 5 weken drachtig    Xara 5 weken drachtig

18 april 2011: Intakegesprekken

Wij hebben afgelopen weekend diverse intakegesprekken gevoerd met aanstaande pupkopers. Het is leuk om te zien hoe iedereen er al naar toeleeft en (gelukkig) aan onze wensenlijst voldoet. Het waren gezellige maar vooral informatieve gesprekken. Wij hebben nog plaats op onze wachtlijst dus mocht u interesse hebben voor een pup uit bovenstaande combinatie neem dan contact met ons op voor een intakegesprek.

11 april 2011: Xara is drachtig!
Vandaag zijn wij naar Sleeuwijk geweest en hebben wij de echo van Xara gehad. Deze bevestigde onze vermoedens en liet ons puppen zien. Yes, Xara is drachtig. Hoeveel puppen is niet te zien maar ze had een volle buik! De aaanstaande pupeigenaren zijn op de hoogte gebracht en zullen spoedig met ons en Xara kennis maken. We hopen op een voorspoedige dracht en bevalling. Natuurlijk willen we jullie alvast een voorproefje laten zien van twee van de puppen dus hierbij een foto van de echo.
Twee puppen

14 maart 2011: Geslaagde dekking
Vrijdag het progesteron opnieuw laten meten in Sleeuwijk en gelukkig was deze goed gestegen. We kregen het dekadvies voor zaterdag en zondag. Afgelopen weekend zijn we met Xara op bezoek geweest bij Hunter. Daar werden we warm onthaald door Jim en Marja die we willen bedanken voor het beschikbaar stellen van deze geweldige reu en hun gastvrijheid. Tussen Xara en Hunter was het liefde op het eerste gezicht haha! Zeer liefdevol is Xara gedekt door Hunter en ze hebben zowel zaterdag als zondag een geslaagde dekking gehad. Nu zal de natuur de rest moeten doen en moeten wij weer afwachten en duimen dat er mooie puppies in de maak zijn. Over ruim vier weken weten we of Xara drachtig is door middel van een echo. Wordt vervolgt.....

Voor wie het interessant vindt hebben wij een drachtkalender voor het volgen van de (mogelijke) dracht: klik hier 

Foto's van de dekking:
v. links n. rechts boven: Plaspauze bij de Hunnebedden; Lekker eerst even spelen; Kennismaken
v. links n. rechts onder: 1e dekking zaterdag; 2e dekking zondag "gekoppeld staan"; Xara vindt het allemaal prima.

Onderweg naar Hunter even plaspauze bij de Hunnebedden    Pak me dan als je kan.........    Eerst kennismaken

Zaterdag 1e dekking    Zondag 2e dekking    Xara vind het allemaal prima!

8 maart 2011: Wachten duurt lang.......
Vanaf Xara loops is geworden is het wachten begonnen. Wachten op de juiste dekdag die we bepalen aan de hand van bloedonderzoek. Dit kan pas vanaf dag 8 en bepaald wanneer het zinvol is om te gaan dekken. Wij zijn pas op dag 10 begonnen met bloedprikken in Sleeuwijk (daar staat het apparaat die progesteron meet) omdat Xara bij haar 1e nest ook pas "laat" dekrijp was. Afgelopen zaterdag ri. Sleeuwijk. Half zes ons bed uit om 08.00 uur daar te zijn waar ze een half uur progesteron prikken bij loopse teven. Ongeveer twee uur later (als je al weer thuis bent) wordt je gebeld over de waarde. Deze waarde geeft aan wanneer de eisprong plaats vindt. Gaat een beetje ver om het helemaal uit te leggen maar rond de 8 wordt de eisprong verwacht en vanaf 10 krijg je een dekadvies. Xara zat afgelopen zaterdag op 0,9 dus nog helemaal aan het begin. Op advies dierenarts vandaag terug geweest om opnieuw te prikken. Wederom de reis van 3 uur heen en weer gemaakt en hopen op een dekadvies. Helaas was de waarde van Xara pas 3,0 dus nog niet zoals wij graag willen zien. A.s. vrijdag opnieuw prikken en afwachten tot we mogen.......... Hunter staat al te trappelen haha! Na de dekking is het wachten of het gelukt is en Xara drachtig zal zijn. Door middel van een echo zullen we na ruim 4 weken pas meer weten. Dan duurt het nog ongeveer 5 weken voordat de puppen geboren worden. Geduld hebben is hierin het belangrijkste. Wachten duurt altijd lang, zeker als je op de wachtlijst staat en graag een pup wilt maar geloof me het is het wachten waard. Een verantwoord gefokte pup is nu eenmaal niet uit de schappen in de winkel te halen of op bestelling te leveren maar met geduld wordt je wachten beloond met een pup die je van begin af aan hebt mogen zien opgroeien. En nu wachten tot het volgende bericht!

Lovematch

24 februari 2011: Xara is loops!
Yeah! Vandaag is Xara loops geworden. Vol verwachting gaan we de komende drukke tijd tegemoet. Via onze site zullen we u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Wordt vervolgt.........