hondenpoot Contact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppies  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Voeding  hondenpoot Foto's hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

Nieuws

Belangrijke informatie!
Het Hondenpaleis is begin 2014 gestopt met het fokken van Labrador Retrievers vanwege gezondheidsredenen.
Wij hopen in de toekomst onze kennel voort te zetten met het ras de Havanezer.


11 augustus 2014: Welkom Chanty!
Vanaf vandaag hebben wij onze eerste Havanezer pup! Chanty "Baribal's Wild Rosebud" uit Duitsland. Ze lijkt een veelbelovende dame waar wij hopen in de toekomst onze kennel mee voort te zetten. Voorlopig mag ze lekker bij ons wennen aan de honden en katten en vooral pup zijn! Wij zijn heel blij met dit vrolijke dametje en hopen dat ze zich snel thuis zal voelen.

Onze nieuwe aanwinst: Chanty


5 juli 2014: D-nest 1 jaar!
Het Hondenpaleis feliciteert Dazzle, Donna, Dior, Daantje, Tuck, Djoeska, Cesar, Diesel en Dean met hun eerste verjaardag!

D-nest v.h. Hondenpaleis 1 jaar!


19 juni 2014: A-nest 4 jaar!
Het Hondenpaleis feliciteert Nora, Sieb, Brauwny, Amber en Kyra met hun vierde verjaardag!

A-nest v.h. Hondenpaleis 4 jaar!

11 mei 2014: B-nest 3 jaar!
Het Hondenpaleis feliciteert Bruce, Bailey, Bor, Bayla, Cooper, Moppie en Bliss met hun derde verjaardag!

B-nest v.h. Hondenpaleis 3 jaar!


01 Maart 2014: C-nest 1 jaar!
Het Hondenpaleis feliciteert Sam, Dex, Cai, Yvi, Duchess, Storm, Charmé, Noor, Chuck en Guus met hun eerste verjaardag!

C-nest v.h. Hondenpaleis 1 jaar!

December 2013: Fijne feestdagen!
Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen een een liefdevol 2014!

Fijne feestdagen!

20 september 2013: Rust zacht lieve Zoë!
Rust zacht lieve Zoë. Na ruim 12 jaar samen te zijn geweest hebben we je je welverdiende rust gegeven en je vanmorgen naar de regenboogbrug laten gaan waar Sam op je staat te wachten..... tot ooit lieve Zoë ! Voor altijd in ons hart Xxx

Rust zacht Zoë

14 september 2013: Fokpauze!
Wij hebben besloten voorlopig even een fokpauze in te lassen. Onze Xara is ondertussen gesteriliseerd en mag gaan genieten van haar vroegpensioen. Onze Nora mag even lekker bijkomen van haar eerste nestje. Wij verwachten daarom voorlopig geen nestjes meer. Zodra we weer verder gaan melden wij dat op onze website.

5 juli 2013: D-nest is geboren!:
Vandaag zijn er weer prinsen en prinsessen geboren in Het Hondenpaleis! Alle pups zijn reeds gereserveerd.
Zie voor meer informatie op hun eigen pagina
D-nest.

D-nest v.h. Hondenpaleis


19 mei 2013: Nora 3 jaar!:
Onze jongste dame Prinses Amy Nora v.h. Hondenpaleis is vandaag 3 jaar geworden. Ze zal extra verwend worden en vandaag in het middelpunt staan.
Gefeliciteerd Nora!!!

Prinses Amy Nora v.h. Hondenpaleis 3 jaar!

19 mei 2013: A-nest 3 jaar!:
Het hondenpaleis feliciteert Sieb, Brauwny, Amber, Kyra en Nora van harte met hun derde verjaardag!

A-nest v.h. Hondenpaleis 3 jaar!

17 juni 2013: Zoë 12 jaar!
Onze oudste dame is vandaag 12 jaar geworden. We zullen haar extra verwennen vandaag en zijn blij dat zij nog bij ons mag zijn op deze mooie leeftijd. We hopen nog een lange tijd van elkaar te mogen genieten. Gefeliciteerd Zoë!!!

Zoe 12 jaar

2 juni 2013: Dogpop 2013:
Vandaag waren wij bij Dogpop in Den Haag. Dierenwinkel Avonturia organiseert dit jaarlijks. Wij waren gevraagd door Royal Canin om langs te komen en met onze honden om het publiek kennis te laten maken met de Labrador Retriever. Wij vonden het erg leuk en gezellig en hadden een stralende zonnige dag. Deze dag hadden wij Xara en 3 van haar dochters mee. Nora uit het A-nest, Bliss uit het B-nest en Charmé uit het C-nest. Ze hebben genoten van de aandacht die ze kregen en het bezoek van pup Cai en Sam uit het C-nest was helemaal geweldig! Ook nieuwe pupkopers die even langs kwamen speciaal voor zwangere 'Nora'. Het was een superleuke dag!

Dogpop 2013    Dogpop 2013    Dogpop 2013

11 mei 2013: B-nest 2 jaar!:
Het hondenpaleis feliciteert Koda, Cooper, Bor, Bruce, Bayla, Bailey, Bliss en Moppie van harte met hun tweede verjaardag!

B-nest vh Hondenpaleis 2  jaar!

03 mei 2013: Nora is gedekt!:
Nora is op date geweest  bij Winnie en er heeft een geslaagde dekking plaats gevonden. Nu hopen dat moeder natuur het proces voorspoedig laat verlopen zodat wij begin juli 2013 zwarte en bruine puppen kunnen verwachten! Volg de verdere ontwikkelingen op de pagina van het D-nest.

Verwacht puppen

31 maart 2013: Vrolijk pasen!

Vrolijk pasen!

17 maart 2013: Xara 5 jaar!
Vandaag is onze lieve Xara 5 jaar geworden. Hartelijk gefeliciteerd lieve Xaar! Normaal gesproken worden ze op hun verjaardag extra verwend met wat lekkers maar dat houdt Xara even tegoed. Door het voeden van haar nestje geven wij nu even niets 'anders' naast haar speciale 'Mother & Baby dog' brok.

Xara 5 jaar!

1 maart 2013: C-nest is geboren!:
Vandaag zijn er weer prinsen en prinsessen geboren in Het Hondenpaleis! Alle pups zijn reeds gereserveerd.
Zie voor meer informatie op hun eigen pagina
C-nest.

C-nest v.h. Hondenpaleis

31 december 2012: Xara is gedekt!:
Xara is op date bij Winnie en er heeft een geslaagde dekking plaats gevonden. Nu hopen dat moeder natuur het proces voorspoedig laat verlopen zodat wij begin maart 2013 bruine puppen kunnen verwachten! Volg de verdere ontwikkelingen op de pagina van het C-nest.

December 2012: Fijne feestdagen!:

Kerstwens 2012

11 juli 2012: Facebook:
Sinds heden zijn wij nu ook op facebook met een eigen pagina te vinden. Hier kunt u alle informatie over Het Hondenpaleis volgen door op de 'vind ik leuk' button te klikken. De link naar onze pagina staat ook bij contact of klik op onderstaand logo.

link naar facebook

25 juni 2012: Cooper in de krant:
Wij kregen het nieuws en krantenartikel van de baasjes van Cooper (Prins Björk v.h. Hondenpaleis van het B-nest) dat Cooper heeft meegedaan aan het wereldrecord honden wassen. Wat onwijs leuk om een nakomeling van onze kennel in de krant te zien staan. Wij zijn enorm trots op Cooper en zijn baasjes dat ze mee hebben gedaan aan deze poging!

Cooper in de krant

19 juni 2012: A-nest 2 jaar!:
Het hondenpaleis feliciteert Nora, Sieb, Brauwny, Amber en Kyra van harte met hun tweede verjaardag!

A-nest 2 jaar!

17 juni 2012: Clubmatch NLV te Bennekom:
Vandaag op vaderdag en Zoë haar 11e verjaardag gingen we met het hele gezin naar Bennekom om de Clubmatch van de NLV bij te wonen. Nora zette haar beste beentje voor en deed het heel goed op de show! Ze kreeg een prachtig keurrapport met zeer lovende woorden. Zowel Xara als Nora hun ogen zijn weer voor een jaar goedgekeurd! Daarna nog lekker genoten van een heerlijke kluif ter ere van Zoë haar verjaardag.

Nora in stand    Nora's gangwerk    Nora voor de keurmeester


17 juni 2012 Hoera voor Zoë 11 jaar!
Vandaag is onze Zoë 11 jaar geworden. Is alweer een hele leeftijd. Ondanks dat hopen wij nog jaren van haar te mogen genieten. Gefeliciteerd lieve schat van ons!

Zoë 11 jaar!

11 mei 2012: B-nest 1 jaar!:
Het hondenpaleis feliciteert Koda, Cooper, Bor, Bruce, Bayla, Bailey, Bliss en Moppie van harte met hun eerste verjaardag!

B-nest 1 jaar!

Moppie (Prinses Brisca) is verwend als een echte prinses op haar eerste verjaardag.
We kregen onderstaande foto's per mail toegestuurd.
Hartelijk dank hiervoor, Cor en Marianne!

Moppie 1 jaar    Moppie 1 jaar    Moppie 1 jaar


22 april 2012: Reünie B-nest!:
Alweer een jaar bijna voorbij dat ons B-nest geboren werd. Nu werd het tijd om weer een keer samen te komen. Iedereen kon komen en het was een geweldig weerzien! Verder informatie en foto's op de pagina van het B-nest

Groepsfoto B-nest

17 maart 2012: Xara is 4 jaar geworden!:
Xara is vandaag  4 jaar. En natuurlijk wordt je dan verwend met kado's en lekkers. Uiteraard werden Zoë en Nora hierbij ook niet vergeten dus kregen ze lekker alledrie een overheerlijk bot om aan de kluiven.

Xara 4 jaar!


Xara met kado        Xara met de Jolly-bal en ze vindt hem leuk

Lekker een bot voor jarige Xara!    Lekker bot voor Zoë!    Lekker bot voor Nora!


21 januari 2012: De plannen voor 2012:
De plannen voor 2012 zijn gemaakt. Wij hopen dit jaar van Nora een nestje te krijgen. Bij de volgende loopsheid zullen wij haar laten dekken door Huntmore Hunter Zepp van Greenwood Lodge meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina puppies

December 2011: 

Namens iedereen van het Hondenpaleis en onze honden wensen wij u en uw huisdier(en) hele fijne kerstdagen en een liefdevol 2012!

Fijne feestdagen!

22 december 2011: Nu ook Xara vereeuwigd op een mooi portret:

Xara's portret

27 november 2011: Nora behaald Zeer Goed op Winner Amsterdam:


Een spannende dag omdat de Winner een hele grote internationale show is waar grote namen op af komen. Heel vroeg onderweg om op tijd een parkeerplek en plekje langs de ring te hebben. Omdat we met wat meer mensen zouden staan was dat wel belangrijk. In de Rai was het enorm groots opgezet en ik vond het er echt heel leuk met al die standjes met hondenartikelen. Een grote jeugdklasse met 23 teefjes. Volle bak dus. Nora was wat onrustiger en vond de grond erg interessant. Gelukkig toen ons momentje kwam deed ze wederom erg haar best! Een Franse keurmeester nam uitgebreid de tijd en schreef vol lof over Nora op het keurrapport en beoordeelde haar met een Zeer Goed. Ook onze nakomeling Koda deed mee op de show en had een mooi keurrapport.
We zijn supertrots op onze prachtige dame en Koda en hebben enorm genoten vandaag.

Nora op de Winner    Nora op de Winner

13 november 2011: Nora, 1e plaats en BOB op de Clubmatch in de Goorn:

Wederom een supergezellige showdag gehad! Ditmaal de clubmatch van onze vereninging KCWF gehouden in de Goorn. Een kleine show met veel bekenden van de club. Nora en Koda deden allebei mee dus dat was dubbel spannend. Koda deed het super, is net 6 maanden en staat daar al zo goed ik ben supertrots op hem en werd nog 1e en beste reu in de puppenklasse ook! Toen was Nora aan de beurt ze deed het ook weer geweldig. Zij werd eerste in de jeugdklasse teven en won ook nog eens van de reu uit de jeugdklasse en werd daarbij BOB (best of breed). Supertrots op onze mooie dame met een prachtig keurverslag.


Nora in stand    Nora in stand    Lekker tussendoor uitrusten in de bench

5 november 2011: Nora behaald ZG op de Dogshow Bleiswijk:

Nora zwart-wit foto

Weer vroeg op dit keer richting Bleiswijk. Daar aangekomen enorm veel auto's en ergens ver achteraan parkeren. Meteen een mooie wandeling met Nora ;) In de rij om binnen te komen, wat een verschillende rassen en mensen zijn er dan. Op zoek naar een plekje voor de bench want het was al behoorlijk vol. Vrij snel kwamen we bekenden tegen en stonden we heerlijk bij te kletsen met andere fokkers. Erg gezellig! We konden eerst rustig kijken naar alle reuen en zagen daar mooie voorbij komen die we graag in ons achterhoofd houden als mogelijke dekreu voor de toekomst. Begin van de middag waren wij aan de beurt. Onze Nora is zo heerlijk rustig op een show en vind het allemaal prima. Met 16 jonge honden in de ring is wel een beetje druk maar het ging goed. Daarna gelukkig 1 voor 1 ons 'kunstje' laten zien. Tja, je traint er hard voor en betaald een hoop geld dus gebruik je tijd goed denk ik altijd maar. Nora deed het top! Een zeer kritische maar rechtvaardige keurmeester (die soms een andere smaak had dan ons) beoordeelde Nora en gaf haar een zeer goed. Wij zijn zeer tevreden met de uitslag. Door het behalen van deze kwalificatie voldoet Nora aan alle eisen van de NLV voor de fok. Eind van de dag nog een gratis foto laten maken door een dierenfotograaf. Tja, die foto was natuurlijk prachtig maar de uitdraai veel te klein. Uiteraard kon je een groter exemplaar bestellen tegen extra kosten................maar de foto was zo verschrikkelijk mooi dat wij het niet konden laten en een groot exemplaar nu in de woonkamer hebben hangen. Zie hierboven ;)


Nora op show in Bleiswijk    Nora op show in Bleiswijk    Nora op show in Bleiswijk

30 oktober 2011 Strandwandeling met het A-nest:
Vandaag was het hele A-nest samen op het strand van Egmond aan Zee. Wat een geweldige middag was het en wat hebben we genoten. Het weer was ons gunstig gezind tijdens deze bewolkte dag scheen voor ons de zon ;) Iedereen was aanwezig en na een heerlijke wandeling nog even gezellig samen nagezeten en wat gedronken. Meer informatie en foto's zie de pagina van het A-nest klik hier

Alle labradors uit het A-nest

31 augustus 2011: Uitslag HD/ED Nora is binnen!:
Op 4 augustus zijn wij naar dierenkliniek Sleeuwijk geweest om Nora haar heupen en ellebogen te laten röntgen door Walter Strickers. Dit was een spannend moment voor ons want de uitslagen hiervan zijn zeer belangrijk om te mogen fokken met Nora wat uiteindelijk wel onze droom is. De foto's zagen er goed uit en werden opgestuurd naar de Raad van Beheer die ze officiëel moet beoordelen. Dit duurt altijd enige tijd omdat er eerst betaald moet zijn en dan pas 1x in de 2 weken ED wordt beoordeelt en 1x per week HD. Vandaag viel de uitslag al op de mat (tot onze grote verbazing zo snel). Gelukkig waren beide uitslagen goed! HD A met norbergwaarde 38 en ED vrij. Superblij en trots op onze eigen fokje. De toekomst ziet er goed uit en we hopen dan ook dat Nora in het voorjaar 2012 voor het eerst gedekt zal worden en mama mag worden van een prachtig gezond nest. Hou onze site in de gaten voor meer informatie hierover ter zijner tijd.

27 augustus 2011: Nora behaald haar eerste officiële kwalificatie ZG op de Clubmatch NLV te Bennekom:
Vandaag begon een beetje raar omdat we Xara thuis moesten laten omdat ze behoorlijk ziek was. Vroeg op en richting Bennekom. Ook Koda (Prins Boyan uit het B-nest) en zijn baasjes reden achter ons aan om zijn eerste show te lopen. Het weer viel alles mee gezien de afgelopen dagen veel regen. Wij hielden het gelukkig de hele ochtend droog. Bij aankomst partytent opzetten, benches en ren uitstallen, stoelen installeren en de catalogus halen. Tot mijn schrik moesten we meteen om 09.30 uur in de ring staan. Omdat ik ook Koda zou showen nam Robert Nora even voor zijn rekening. Gelukkig was ik op tijd met Koda klaar om Nora zelf uit te kunnen brengen. Ze deed het geweldig en was heel rustig, liep keurig mee, en bleef netjes staan ook tijdens betasten van de keurmeester. Ik was alleen hierom al enorm trots op haar. Er werd heel streng beoordeeld en werden zelfs matig en goed uitgedeeld. Pff, spannend tot onze uitslag bekend werd. Een ZG ik was enorm blij en trots op onze mooie dame. Ook haar ogen werden deze dag getest en goed gekeurd. Wij zijn zeer tevreden met de uitslagen.


Nora tijdens het betasten    Nora in stand op clubmatch    Nora zeer trots op resultaat!19 juni 2011: Hoera voor onze Nora vandaag 1 jaar!:
Vandaag is onze lieve Nora alweer 1 jaar geworden. Wat is de tijd omgevlogen en wat groeit ze uit tot een prachtige zwarte Labrador. Ze is lekker verwend met een mooi nieuw kleed (die ze ook Zoë en Xara trakteerde) en een heerlijke taart die ze deelde met Xara en Zoë (dankzij een kapot bezorgde taart hihi).

Een heerlijke taart!    Nieuw kleed    Even testen! ;)

Nora wacht op het startsein......    Aanvalluhhhhh!    smikkel de smikkel.......


19 juni 2011: A-nest 1 jaar!:
Het hondenpaleis feliciteerd Nora, Sieb, Amber, Kyra en Brauwny met hun eerste verjaardag!

A-nest 1 jaar!

17 juni 2011: Hoera voor onze Zoë al 10 jaar!
Vandaag is onze lieve Zoë 10 jaar geworden. Gefeliciteerd meissie en we hopen dat je nog vele jaren in goed gezondheid bij ons mag zijn. Deze leeftijd zet je als baasje wel weer even aan het denken als de gemiddelde leeftijd 10 à 12 jaar is dat we al dichterbij komen bij het afscheidnemen. Maar voorlopig kunnen we nog niet zonder je hoor Zoë!!! Natuurlijk hoort bij een verjaardag een kadootje. Een lekker piepspeeltje. Een kroon past heel mooi bij zo'n kroonjaar! Uiteraard een lekkere kluif die ook Nora en Xara getrakteerd kregen. Vandaag zal ze extra verwend worden maar eigenlijk zijn ze dan elke dag jarig ;)

Zoë met nieuwe speeltje    Lekker kluiven!

11 juni 2011: Nora behaald A-diploma Gedrag en gehoorzaamheid:
Vandaag was de dag dat we moesten laten zien wat we het afgelopen half jaar geleerd hadden. Voor ons extra spannend aangezien we bijna de halve cursus hebben gemist omdat Nora loops werd, Nora moest showen, Xara gedekt moest worden etc. Maar dankzij de reeds opgebouwde ervaring was het trainen thuis onze redding. Bovendien is Nora zeer leergierig dus snapt snel nieuwe oefeningen. Maar.........................de afgelopen tijd vond Nora het wel genoeg en liet weinig zien van wat ze geleerd had. Ik wijt het aan het feit dat de aandacht momenteel bij de puppen ligt en niet bij Nora en zij dat niet echt fijn vindt. Een dag voor het examen nog even naar het oefenveld geweest waar ik met 2 andere cursisten (die daar ook toevallig gelijktijdig aan het oefenen waren) nog even alle oefeningen uitgeprobeerd. De salami van een medecursist was erg aantrekkelijk dus salami gekocht en mee in mijn zak als beloning. Nora was top!!! Ze heeft alle oefeningen perfect uitgevoerd en is geslaagd met bijna allemaal ++ (het hoogst haalbare). Ik ben supertrots op mijn meissie!

Nora A-examen het volgen    Nora a-examen terug plaats    Nora met diploma


11 mei 2011: B-nest is geboren!
Vandaag zijn 8 puppen gezond ter wereld gekomen. Verdere informatie hierover op de pagina B-nest

Het B-nest!

1 mei 2011: Reünie A-nest:
Vandaag gingen we eindelijk alle "pups" weer samen zien. We hadden mooi weer maar helaas wel veel wind. Door ziekte konden helaas 2 eigenaren met hun "puppen" niet komen. Jammer maar helaas gebeuren zulke dingen. Onze drie dames (want puppen zijn ze natuurlijk niet meer) vonden het geweldig elkaar weer te zien. Je weet nooit of ze elkaar nou echt (her)kennen maar ze waren wel enorm blij elkaar te zien en lekker samen rennen alsof ze nooit anders hadden gedaan! Het was erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk kunnen de volgende keer alle honden van het A-nest erbij zijn.

De foto's van deze dag zijn te zien in een slideshow: Klik hier
Ook hebben wij diverse filmpjes gemaakt die u kunt terug zien op You-tube: Klik hier

Reünie A-nest

25 april 2011: Fotoshoot tussen de tulpen:
Een plan dat altijd op één of andere manier er niet van komt. Net te laat omdat de tulpen alweer gekopt zijn of te vroeg als ze nog niet open zijn. Fototoestel vergeten of natte honden. Maar dit jaar is het er van gekomen. Foto's tussen de tulpen. Onderweg naar Egmond mochten wij van een boer tussen zijn tulpen foto's maken. We vinden ze goed gelukt!

Zoë    Nora    Xara

25 april 2011: Nora behaald Uitmuntend op internationale paasshow Leeuwarden!
Vandaag een bijzondere dag voor ons. De paasshow in Leeuwarden was een nieuw begin voor Robert omdat hij voor het eerst Nora ging uitbrengen en voor Petra omdat zij voor het eerst als ringmedewerker ging werken. Nora vond het allemaal weer prima en is al die drukte wel gewend. Toen we na 1,5 uur rijden aankwamen in Leeuwarden was het om 8.00 uur 's morgens al een drukte van jewelste. Dit was voor ons de eerste keer op zo'n grote internationale show. Immens is het woord dat me te binnen schiet. Na ons geïnstalleerd te hebben gingen we beide onze eigen dag beleven.
Mijn eerste stappen in de wereld achter het showen. Gelukkig waren er wat bekende mensen die mij op weg hielpen. De start ging niet vlekkeloos aangezien de ringcommisaris niet kwam en ik niet alleen de keurrapporten moest schrijven (waar ik me op voorbereid had) maar ook ringcommisaris moest zijn. Gelukkig wilde Erica (die ken ik van KCWF) die in de ring naast me werkte mij enigszins op weg helpen. Verder ging het mij eigenlijk goed af. Een engelse keurmeester dus de engelse taal. Ook dat viel me mee maar ik had vooraf dan ook wel veel kynologische engelse woorden geleerd. De ringmeester dhr. J. de Gids was heel tevreden en ook de keurmeester dhr. J. Crook was lovend :-) Ik werd zelfs uitgenodigd om op een andere show later in het jaar ook te komen.
In een andere ring maakte Robert zijn eerste stappen in showland. Dit ging hem blijkbaar heel goed af want onze kleine meid behaalde een Uitmuntend! Goed gedaan van mijn team ;-) Supertrots ben ik op hun beide en wat een prachtig verslag had ze gekregen. Natuurlijk konden we de dag niet afsluiten zonder even lekker te shoppen in de tientallen stands.Petra in de ring    Robert en Nora in de ring    Nora

13 april 2011: Eindelijk is de eerste nieuwe mand klaar!

Enige tijd terug hebben wij op het forum een zelfgemaakte mand gezien die wij erg mooi vonden en ook voor onze 3 meiden wilden maken. De zoektocht naar (goedkoop) mdf begon en zo kregen we een mooie partij te pakken. Eerst alles aftekenen en later uitzagen. Toen alles in elkaar passen (wat niet in één keer goed ging maar uiteindelijk met wat zagen goed kwam). Het begin was er. Alles gaat in de 'schaarse' vrije tijd want we hebben allemaal zo druk tegenwoordig met afspraken die we zelf maken ;-) maar nu enkele weken later mag het resultaat. Heel wat verflagen (meteen de werpkist voor Xara ook maar even meegenomen voor wat laagjes verf) verder en de afwerking met bolpootjes een echte mand geworden. Princess (de poes) heeft hem als eerste goedgekeurd. Xara en Nora vinden het heerlijk liggen en om de beurt maken ze er al gebruik van. Onze taak is om zo snel mogelijk mand nummer 2 en 3 te gaan maken. Het resultaat? Zie hier!

Princess in de mand    Xara in de mand    Nora in de mand


11 april 2011: Xara is drachtig!
Vandaag hebben wij de echo gehad en bevestigt gekregen dat Xara drachtig is. Verder informatie hierover op de pagina B-nest

20 maart 2011: Nora behaald Zeer Goed op internationale show Hazerswoude-Dorp
Vandaag deden Nora en ik mee aan de internationale hondententoonstelling. Enigszins ervaren met alle spullen vroeg onderweg in afwachting van het oordeel. De showring was zeer ruim opgezet en er waren genoeg Labradors die meededen. Nora vond het allemaal prima en lag lekker in haar bench in afwachting van de show. Ondanks dat onze enthousiaste Labrador liever met andere hondjes gezellig doet was ze goed op mij gericht en ging het voorbrengen erg goed. Ze stond keurig en bleef aandacht voor mij hebben. Wij waren dan ook zeer tevreden voor de eerste echte keer op een grote show.

Wat een troep heb je mee!    Lekker uitrusten in de bench    Kijk hoe mooi ik kan staan!17 maart 2011: Xara is jarig!
Vanmorgen is Xara 3 jaar geworden. Wij zullen haar lekker verwennen en hebben haar vanmorgen uitgebreid gefeliciteerd en de koekjes smaakte prima :-) Zoë, Nora en Princess (poes) lieten zich de traktatie ook goed smaken.

Xara 3 jaar!

24 februari 2011: Xara is loops!
Vanmorgen is Xara loops geworden. Zij zal gedekt worden door Huntmor Hunter Zepp (zie pagina puppies) van de kennel Greenwood Lodge. Wij hopen (als alles goed mag gaan de natuur beslist) in mei een nest bruine puppies te krijgen. Deze zullen in juli naar -de door ons zorgvuldig geselecteerde- nieuwe baasjes mogen. Indien u interesse heeft voor een puppie meld u aan voor de voorlopige wachtlijst. Volg de ontwikkelingen van dit nest op de pagina B-nest

19 december 2010: Sneeuwpret
De eerste sneeuw voor Nora is dolle pret maar ook Xara en Zoë genieten enorm van de witte wereld. Heerlijk met dit weer naar buiten en de honden lekker stoeien in de sneeuw. De plaatjes spreken voor zich!

Lekker samen in de sneeuw    Rennen!!!!!    Onze witte roedel
Nora in de sneeuw    Waar is mijn bal?    Oh daar.......

December 2010:
Gelukkig nieuwjaar


11 december 2010: Nora en Kyra doen examen voor hun basiscursus
Na bijna een half jaar zijn de puppies klaar om examen te doen voor hun basisdiploma. Nora en Kyra zitten in dezelfde groep dus deden beide examen. We moesten zit, naast lopen, af en hand geven doen terwijl we door een poort van honden liepen en de hond bleef keurig naast zijn baas. Vervolgens moesten de honden komen over een afstand vanuit een groep gezellige puppies. Gelukkig deden ze dat (al dan niet met een extra rondje). Vervolgens moesten we theorievragen beantwoorden en kregen daarna te horen dat we allemaal geslaagd waren!

Nora basisexamen    Netjes zitten tijdens begroeting    Ja, ze komt (de 2e keer)!
Yes, het 1e diploma!    Kyra is ook geslaagd!


14 november 2010: Xara en Nora doen mee met de Clubmatch van de KCWF West-Friesland in De Goorn
Vandaag de eerste keer voor Nora een show. Wauw wat een overweldigende dag. Heel veel honden en stands met allemaal lekkere spullen. De bench meegenomen voor de broodnodige rust die Nora nog hard nodig had om de dag door te komen. Xara is het al gewend en liet alles lekker gaan. Al meerdere keren naar ringtraining geweest met Nora en niet zonder resultaat. Wat deed ze het goed in de ring! Voor een "pup" van bijna 5 maanden echt een voorbeeldige voordracht. Keurig meelopen (zonder te bijten in de lijn) en bleef zelfs mooi staan. Ben trots op haar. Ook nog de 2e plaats behaald en een prachtig keurrapport. Ook Xara deed het prima in de ring. We waren benieuwd hoe ze beoordeeld zou worden na haar "zwangerschap" en nu ze mooi is uitgegroeid. Ze kreeg de 1e plaats en werd BOB. Dat is de 2e keer op deze show, 2 jaar terug sleepte ze deze prijs ook al in de wacht. Een prachtig keurrapport mee naar huis! Al met al een hele leuke, gezellige en geslaagde dag.

Nora:

Nora in de ring lopen    Staaaaaaaaaaaaaaaan!    Yeah, 2e prijs!

Xara:

Xara in stand voor de keurmeester    Yeah, 1e prijs en BOB!    Ons stekkie voor onze ring

17 oktober 2010: Lekkere strandwandeling met Nora:

Nora is nu 4 maanden en voor het eerst weer eens mee naar het strand. Even lekker alleen om alles zelf te kunnen ontdekken. Natuurlijk heel verantwoord NIET door het mulle zand maar lekker in de doggyride tot we op een rustiger en hard stuk strand zijn. Daar mocht ze eruit en lekker even rondrennen. De zee was erg uitnodigend en werd dan ook vrolijk besprongen en besnuffeld. Omdat het allemaal erg intensief is voor zo'n jonge hond was het na 10 min. wel genoeg en mocht ze in de doggyride verder genieten van het strand. Maar daar was ze het niet helemaal mee eens............helaas als je een volwassen hond ben mag je lekker doorgaan met dollen nu nog even voorzichtig opgroeien.

Hmmmmm lekker op het strand    Wauw water......    In de doggyride omdat ik nog maar klein ben.

16 oktober 2010: Vakantie Curaçao met een staartje:
Hier een berichtje van Zoë, Xara, Nora en poes Princess!
Jullie raden nooit wat er allemaal gebeurd is. Onze baasjes gingen op vakantie en wij moesten uit logeren. Dat was wel raar want we zaten allemaal ergens anders dus helemaal alleen......... Maar goed het was ook fijn hoor, we hoefden niets te delen en hadden alle aandacht voor onszelf. Maar toen kregen we te horen dat onze baasjes stiekem getrouwd zijn op Curaçao op 8 oktober 2010!!!
Toen ze thuis kwamen mochten we gelukkig snel naar huis maar ze waren wel erg moe, iets van een jetlag of zo, snappen wij dieren niet denk ik! Maar het hele huis was versierd en baasje droeg vrouwtje naar binnen?! Zou er iets ergs zijn met haar???? Gelukkig niet ook weer zo'n rare traditie van de mensen. Het hele huis was versierd met gekke slingers die leuk zijn om naar te happen. Ze hadden ook nog een feestje en toen waren wij met zijn 3tjes alleen thuis gelukkig werden we verwend met een heerlijk bot waar we uren op konden kauwen. 's Nachts heel laat kwamen ze thuis in mooie jurk en pak en toen de joggingpakken aangingen gingen ze nog met ons lopen door de kou, lief hè! Pas heel laat vannacht gingen ze slapen dus vanmorgen ze maar laten liggen............hihi
Groetjes van de dieren uit het Hondenpaleis
Bij zonsondergang    De bruid, bruidegom en bruidsmeisjes


30 augustus 2010: Afscheid van het A-nest:
Vrijdag is de laatste pup naar zijn nieuwe baas gegaan. Het A-nest is voorbij. De kamerkennel is opgeruimd en het huis voelt leeg...... Ondanks dat we Nora nog
hebben is het gemis nog aanwezig. We zijn heel blij dat alle pups zo goed terecht zijn gekomen in liefdevolle gezinnen. Ze doen het allemaal erg goed in hun nieuwe huis. Het A-nest, ons eerste nest heeft ons veel geleerd, lol gegeven en soms verdriet maar vooral het gevoel dit nog eens te willen meemaken. We willen iedereen bedanken voor het meeleven en het tonen van jullie interesse in de voortgang van het A-nest. Wij hopen alle pups op de terugkomdag te mogen verwelkomen en zullen in elk geval over enkele weken de stambomen gaan rondbrengen en even een kijkje te nemen bij "onze" pups. Veel geluk en gezondheid allemaal gewenst met jullie pup en tot ziens!

21 augustus 2010: Puppycursus met Nora:
Vandaag zijn we met Nora naar  puppytraining geweest. We zijn 31 juli al begonnen met de theorieles en omdat de puppies nog te klein waren en het nest nog niet verlaten hadden hebben we de 1e les gemist. De 2e les was Nora enorm onder de indruk en viel heel snel in slaap dus vandaag voor ons gevoel voor het eerst echt bezig geweest. Het leuke is dat Kyra ook op dezelfde training zit dus zien we haar nog regelmatig :-) We kennen in principe natuurlijk alles al maar voor Nora is dit erg goed. We zijn begonnen met aandacht vragen (naam noemen); zit; af en zelfs plat. Natuurlijk nog veel spelen en belonen met lekkers. Zelf trainen wij ook het staan al omdat het toch de bedoeling is dat Nora straks shows gaat lopen. Nora doet het heel goed en vindt het allemaal prachtig.

Nora en Kyra op puptraining    Nora, veel wachten......    Samen spelen
Rustig knuffelen    Wauw, wat ben ik mooi!!!    Zitoefening
    
24 maart 2010: Gezinsuitbreiding Xara en Zoë krijgen een huisgenootje

Afgelopen maandag 22 maart hebben wij een Siberische kat uitgezocht. Door het aanstekelijke kitten van onze achterburen begon het te kriebelen om zelf ook een poes te hebben. Hond en kat samen? Nou, dat zullen we ontdekken ;-) Volgens diverse kenners (dierenarts, fokkers en eigenaren) moet dit kunnen mits je de eerste periode het goed begeleidt en ze voorzichtig aan elkaar laat wennen. We kennen allemaal wel de afbeeldingen van een hond en een kat lekker samen slapend. Waarom een Siberische kat? Het uiterlijk, karakter en hypo-allergeen waren 3 elementen wat ons zo aansprak in dit ras. Want ook in de kattenwereld zijn er grootte verschillen in rassen. En wij willen uiteraard een verantwoord gefokte kat. Onze keus is uiteindelijk op een poesje gevallen. Ze komt over ongeveer 12 weekjes bij ons wonen en zal een mooie aanvulling op ons gezin zijn. Ook de toekomstige pups zullen dus gesocialiseerd worden met een poesje. Een voordeel voor pupkopers die al een poes thuis hebben.

Jenmerin Princess Maroussia    Jenmerin Princess Maroussia    Jenmerin Princess Maroussia

20 maart 2010: Xara 2 jaar!
Afgelopen woensdag 17 maart was Xara jarig. Ze is 2 jaar geworden. Een echt volwassen dame natuurlijk en helemaal klaar om moeder te worden. Binnen enkele weken hopen we haar te kunnen laten dekken en zal ze haar kwaliteiten als moeder kunnen ontwikkelen. We wachten af. Voor haar verjaardag mocht Xara iets lekkers uitzoeken uit de dierenwinkel. Dus wij samen op pad. Nou de gehoorzaamheidscursus was ze even vergeten want al die lekkere luchtjes en interessante hebbedingetjes waren wel heel erg interessant. Dus een dolgekke hond met baas erachteraan door de winkel. Ze kon haar keuze niet maken dus heb ik haar geholpen en een favoriet gevuld bot uitgezocht. Ik mocht nog net afrekenen bij de kassa maar dat koekje van de cassière mochten we niet vergeten! Volgens mij heeft ze hem niet eens geproefd. Daarna nog even bij een andere dierenwinkel langs geweest want daar had ik nog iets anders nodig. Nou we konden natuurlijk niet de deur uit zonder daar ook iets lekker voor de jarige job mee te nemen dus nog maar een paar penskluiven meegenomen (stinkt enorm maar lekker dat ze dat vindt). Natuurlijk werd Zoë niet vergeten en kreeg ook een traktatie van de jarige.

Xara 2 jaar!    Xara 2 jaar!    Xara 2 jaar!

De doggyride is overigens binnen om de pups in te kunnen vervoeren en ons oudje Zoë te kunnen ontlasten bij langere wandelingen. Bovendien hopen wij een pup uit Xara's 1e nest te houden en zullen dus veelvuldig gebruik maken van deze geweldige uitvinding. Xara heeft hem even getest en goed gekeurd! Zoë is nog niet zo dolenthousiast maar die moet het voordeel er nog van gaan inzien.

Doggyride!    Doggyride!

12 februari 2010: Jaarlijkse vaccinatie en controle.
Vandaag weer de jaarlijkse check-up gehad. Dit keer bij een andere dierenarts omdat deze ook de fertiliteitsbegeleiding zal doen met progesterontesten, echo en evt. begeleiding bij de bevalling van Xara's eerste nest. Een welkome ontvangst en fijne begeleiding door dr. Martin Arens van Dierenkliniek Oudorp. Hij vindt beide honden kerngezond. Xara een prachtige teef die volgens hem (genetisch bepaald) grote kans maakt op een groot nest...... ahum afwachten maar. Hun jaarlijkse entingen gehad en kennelhoestvaccinatie. Zoë heeft wel atrose in haar linkerschouder. Maar dat vermoeden hadden we al doordat ze pijn had na een strandwandeling. Om dit iets te verzachten kunnen we haar glucosamine geven en anders geen strandwandelingen meer voor haar. Met een goed gevoel naar huis en enorm zin in het vervolg gekregen.......

30 januari 2010: Nog een paar weken?
2010 is al weer even begonnen en het begint hier langszaam aan te kriebelen. Nog ongeveer 1,5 maand en dan wordt Xara vermoedelijk loops en zal ze gedekt worden door Bentley. Maar natuurlijk kan het ook eerder gebeuren of moeten we langer wachten. In ieder geval schieten we al op. De wachtlijst begint al aardig vol te raken. We zullen maximaal 10 potentiële kopers op de wachtlijst plaatsen. Daarna kunnen mensen hun naam en telefoonnummer achterlaten zodat we contact kunnen opnemen mochten er toch meer puppies zijn of als er eerder ruimte komt op de wachtlijst. We houden u uiteraard via onze site op de hoogte van alle gebeurtenissen.

21 december 2009: Fijne feestdagen
Het hondenpaleis wenst u allen fijne feestdagen en een gezond en liefdevol 2010!

Rendier Xara


20 december 2009: Xara en Zoë in de sneeuw

Eindelijk een keer echte sneeuw in Nederland en wat genieten de honden ervan. Lekker ravotten in de sneeuw. Geniet van de foto's!

Xara en Zoë    Xara en Zoë    Zoë
Xara en Zoë    Xara en Zoë    Xara

05 december 2009: Xara's Sinterklaasfeest
Wat een feest is Sinterklaas voor Xara. Al die pakjes geven heel veel papier waar je lekker mee kan scheuren. Wat heeft ze genoten. Vooral toen er een pakje lekker ruikte.......ja, het was voor Xara en Zoë. Dat Sinterklaas ook aan de hondjes had gedacht vond Xara helemaal geweldig en ze heeft er heerlijk van genoten.

Xara met Sinterklaas    Xara met Sinterklaas    Xara en Sinterklaas

20 oktober 2009: Uitstel Xara's eerste nest
Helaas is Xara gisteren loops geworden, een maand eerder dan verwacht. Hierdoor kan de dekking in November 2009 niet doorgaan. Wij fokken volgens de voorwaarden van de Nederlandse Labrador Vereniging en hierin is gesteld dat een teef niet eerder gedekt mag worden dan de leeftijd van 20 maanden. Xara is nu pas 19 maanden. Het goede nieuws is dat ze over 5 maanden weer loops zal zijn en dat er dan een dekking niets meer in de weg staat. Bovendien gaan we dan het mooie weer tegemoet en kunnen de puppies eerder naar buiten. Ik ga beginnen met de cursus KK1 (kynologische kennis deel I) welke mij nog meer kennis en informatie zal verschaffen die een fokker nodig heeft. De wachtlijst blijft gehanteerd en gelukkig willen de a.s. pupkopers wachten op een pup van het prachtige stel Xara en Bentley.

5 oktober 2009: Wachtlijst Xara's eerste nest
De dekreu is uitgezocht en de verwachte dekking zal als alles volgens plan gaat half november plaatsvinden. Er is reeds een wachtlijst voor puppies uit Xara's eerste nest.
U kunt zich nog steeds aanmelden. Er zullen bruine en zwarte puppies verwacht worden. Hou de pagina puppies in de gaten voor de voortgang.

21 juni 2009: Xara behaald Uitmuntend op Clubmatch NLV te Bennekom
Vandaag deden we mee in de jeugdklasse van de Clubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging te Bennekom. We stonden om 05.00 uur naast ons bed om rond 06.00 uur te vertrekken ri. Bennekom.
Het weer was gunstig en we waren er ruim op tijd waardoor we weer op dezelfde plaats konden staan als vorig jaar. Xara haar groep bestond uit 42 Labrador teefjes in de ring (hele volle ring). Ze deed het geweldig en bleef met volle aandacht bij mij staan. We behaalden een Uitmuntend! Wat waren we trots op onze mooie meid. De 2e keer in de ring stonden we nog met een hele grote groep en behaalde geen plaatsing. Wie weet de volgende keer?! Wij waren uitermate tevreden en hebben genoten van een geweldige dag waarbij we ook nog onze favoriete dekreu hebben mogen ontmoeten. Bentley van Gentle Labs is ook in het echt een prachtige en vooral lieve Labrador die wij zeker hopen te mogen gebruiken in de toekomst als Xara dekrijp is.


Clubmatch NLV 2009    Clubmatch NLV 2009    Clubmatch NLV 2009

21 juni 2009: Xara oogonderzoek uitslag Vrij!
Vandaag werden Xara haar ogen getest op PRA (een erfelijke oogziekte). Best spannend omdat dit belangrijk is om met haar te mogen fokken. Haar ogen werden gedruppeld en na 20 min. moesten we terugkomen. De dierenarts heeft haar ogen onderzocht (wat Xara niet zo leuk vond) en helemaal goed bevonden. Hiermee voldoet Xara aan alle eisen van de Nederlandse Labradorvereniging om met haar te mogen fokken. Nu nog even wachten tot ze de min. leeeftijd van 20 maanden heeft bereikt.

17 mei 2009: Xara behaald Zeer Goed op Fokkerskringdag te Dongen
Vandaag deden we mee in de jeugdklasse van de Fokkerskring in Dongen.
Het weer was slecht en er was twijfel of we wel zouden gaan maar toch de gok genomen en gelukkig viel  de hoeveelheid regen mee. Xara moest met 17 andere Labrador teefjes in de ring (hele volle ring). Ze deed het een stuk beter dan vorige week (misschien door de ringtraining van afgelopen woensdag). Aandacht bij mij en bleef staan tijdens het wachten. Toppie! We behaalden een Zeer Voldoende wat gelijk staat aan een ZG echter omdat de Fokkerskring (nog niet) erkend rasvereniging is mogen zij deze kwalificaties (nog) niet geven.


Fokkerskringdag 2009    Fokkerskringdag 2009    Fokkerskringdag 2009


10 mei 2009: Xara behaald 1e ZG op CAC show De Meent
Yes! We hebben onze eerste ZG (zeer goed) kwalificatie binnen. Vandaag deden we mee in de jeugdklasse van de Nationale Rashondententoonstelling "Alkmaar" in De Meent. We kwamen diverse bekenden tegen zoals de eigenaren van Loes (Bonnie) die wij al kenden van de show uit De Goorn dus dat was wel leuk en gezellig. Ook kwamen we Noa (Jumping Velvet Johanna Everdina) tegen met wie wij vorig jaar ringtraining in Avenhorn volgde. Het leuke is dat je steeds meer mensen leert kennen met dezelfde passie: Labrador Retrievers! De eigenaar van de dekreu die wij op het oog hebben voor Xara was ook aanwezig (helaas zonder Bentley) maar het was erg aangenaam kennis te maken en kennis uit te wisselen en Bentley (Lab Treasure's Bentley) gaan we ter zijner tijd zeker nog ontmoeten.
We moesten met 6 teven de ring in ook met Loes samen. Xara was erg onrustig na een hele ochtend wachten en alle drukte en nieuwe indrukken. Ze snuffelde veelvuldig alle geurtjes van de voorgaande labradors en had weinig aandacht voor mij. Gelukkig toen ze aan de beurt was om te showen kreeg ik weer attentie van haar en hebben wij onze best gedaan. Het staan en ook het draven van de driehoek gingen lekker. Helaas geen plaatsing voor ons maar Loes werd 3e! We zullen nog wat vaker moeten trainen en misschien meer shows meedoen om Xara meer op haar gemak te laten voelen en haar verder te laten groeien. Volgende week Fokkerskringdag te Dongen.


1e ZG op CAC De Meent    1e ZG op CAC De Meent    1e ZG op CAC De Meent

4 april 2009: Examen Xara gehoorzaamheid A
Hoera! Xara is geslaagd voor haar gehoorzaamheidsdiploma A. 4 april 2009 moesten we examen doen en ik zeg we want eigenlijk ben ik degene die het moet doen. Xara moet alleen maar mijn commando's opvolgen (maar ja als zij geen zin heeft!). Het was somber weer met motregen dus niet echt geweldig maar ook dat heb je niet voor het kiezen. Het examen ging moeizaam voor mijn gevoel. Xara had duidelijk haar eigen willetje en was het commando zit plots vergeten. Tijdens het begroeten ging ze staan (dat heeft ze echt nog nooit gedaan!) en tijdens af en blijf natuurlijk toch met haar kont omhoog tijdens het tijgeren. Want stil liggen op één plek.....dat ziet Xara niet zitten er zijn zoveel lekkere luchtjes op de grond dat ze wel moet snuffelen. Maar gelukkig bleef ze na een correctie wel liggen. Ook bij het komen (wat ze echt altijd heel enthousiast doet tenminste op de training dan) vond Xara de luchtjes interessanter en besloot om even te wachten met komen. Deze oefening mochten we later overnieuw doen en gelukkig wist ze toen weer hoe het moest en kwam in één streep naar mij toe! Het volgen ging best goed tot dat Xara besloot te gaan plassen tijdens het parcours. Al met al was ik niet overtuigd dat we geslaagd zouden zijn. Zeker toen we hoorden dat er een paar mensen gezakt waren.........vreesde ik het ergste. Maar....joepie wij waren geslaagd! Helaas zijn er 3 van de 7 gezakt. Volgende week gaan we beginnen met de B-cursus want we zijn nog lang niet klaar.

Examen A    Examen A    Examen A

17 maart 2009: Xara is jarig!
Vandaag werd Xara 1 jaar. Haar bench werd versierd en ze is verwend met een echte hondentaart en kadootjes. Een nieuwe kikker-knuffel (haar eerste was na 1 jaar echt helemaal aan flarden); een latex-piephondje (welke nu al favoriet is maar waarschijnlijk geen lang leven heeft); een rubberen tandenborstelkluif (die erg lekker is om op te kauwen alleen daar niet tegen bestand is); een  grote flostouw; een munchystaaf en een gevulde buffelhuidbal van Charissa. Natuurlijk mocht Zoë van alle lekkernijen mee smikkelen.


 
Hoera! Taart! Xara 1 jaar!

16 november 2008: Xara doet mee aan de Clubmatch van KCWF in De Goorn.
Xara is nu 8 maanden en uitgegroeit tot een prachtige labrador met een diepbruine vacht. Haar karakter is geweldig. Lief, aanhankelijk maar ook erg leergierig. Ze heeft haar basiscertificaat voor gehoorzaamheid pup gehaald en we zijn nu bezig met de A-cursus. Vandaag heeft Xara 2 keer de eerste prijs gewonnen op de Clubmatch van de KCWF in De Goorn. Ondanks dat we afgelopen woensdag tijdens de ringtraining slechte kritiek kregen hebben we dankzij het harde trainen deze week een prachtig resultaat behaald. De 1e prijs van de teven in de puppyklas (ok er waren er maar 2 maar......de andere was van een vooraanstaande fokster uit een zeer goede bloedlijn en daarvan winnen voelt wel heel erg goed.) Een mooie oranje rozet was onze prijs. Daarna moesten we nog strijden tegen de beste reu van de puppyklas en behaalde wij wederom de 1e prijs en werden hiermee de beste van het ras BOB (best of bread). Een beker voor onze prijzenkast en een heerlijk bot voor Xara. De volgende ronde beste pup van de clubmatch werd te moeilijk voor ons. Xara was moe en had geen aandacht meer waardoor we niet meer door gingen maar we waren al dik tevreden. Ook had Xara nog met Charissa meegedaan aan de Kind-Hondshow maar daar moest je eigenlijk verkleed voor zijn en dat waren ze dus niet helaas geen prijs.


16 nov. 2008 Clubmatch KCWF De Goorn    16 nov. 2008 Clubmatch KCWF De Goorn    16 nov. 2008 Clubmatch KCWF De Goorn


14 september 2008: Xara demonstreert op de kynologenclub West Friesland.
Xara is nu bijna 6 maanden en al behoorlijk gegroeit. Ze is een geweldige pup die zeer leergierig is. Helaas zit Xara momenteel in haar pubertijd waardoor ze ondeugend is en minder goed luistert. We zitten al een paar maanden op puppytraining en ze doet heel goed haar best. Vele commando's heeft ze zich al eigen gemaakt. Vandaag hebben we een demonstratie gegeven op de kynologenclub voor de "stamboom en rasloze hondendag". We mochten met andere honden uit onze groep meedoen aan een klein parcourtje om te laten zien wat we zoal leren op de puppytraining. Xara vindt dit geweldig en barst van de energie. We hebben een workshop "Dogfrisbee" meegedaan en dit vond ze erg leuk om te doen. Maar de frisbee teruggeven is nog wel erg moeilijk hoor....dat is haar prooi! Maar we hebben enorm genoten met onze andere groepsgenoten. Sälka, Rex, Lana, Floor, Kaya, Lobke (Pien en Nina waren al naar huis toen de foto werd genomen.) Jan en Inge hebben ons begeleid en doen dit met veel plezier en we hebben een hoop lol samen.

Xara's 1e Dogfrisbee    Demonstratie Xara    Onze puppygroep

22 juni 2008: Xara en Zoë doen mee aan de Clubmatch van de NLV in Bennekom.
Vandaag was de grote dag! Hier hadden we voor getraind dit was het ultieme moment. Honderden Labradors op één locatie in Bennekom. Wat overweldigend het terrein megaGROOT en overal blonde, bruine en zwarte labradors van 9 weken tot en met 13,5 jaar! Even hectisch......hoe werkt het allemaal?  Eerst maar eens een plekje zoeken voor al die troep die we mee hebben. De partytent opgezet, bench voor Xara in elkaar, stoeltjes picknickkleed, grondpen, de nodige verwennerij voor onze hongerige buikjes, bakken water voor de hondjes want wat was het benauwd warm! Met zijn viertjes vielen we goed op in ons team t-shirt. Om 9.30 uur verzamelen bij de ring waarin we onze hond showden. Petra ring 7 met Xara en Robert ring 4 met Zoë. Maar voor je aan de beurt ben ben je weer wat uurtjes verder! Ze deden het geweldig. We hebben enorm genoten en willen dit zeker nog eens meemaken. 

Xara:

Clubmatch NVL 2008    Clubmatch NVL 2008    Clubmatch NVL 2008

Zoë:

Clubmatch NVL 2008    Clubmatch NVL 2008    Clubmatch NVL 2008


8 juni 2008: Xara en Zoë doen mee aan de Ringtraining van de NLV in Avenhorn.
Vandaag hebben we meegedaan aan de ringtraining van de NLV in Avenhorn. Het was een warme dag maar de kleintjes mochten in de schaduw trainen. Xara haar bench was mee waar ze tussendoor in kon uitrusten. We hebben geleerd hoe we moeten lopen een driehoek, rechte lijn en waar we de hond moeten plaatsen voor de keurmeester. Let op de stand van de zon en de kuilen in de ondergrond. Natuurlijk moet de hond stil staan in de juiste houding en dat is nog niet zo makkelijk als dat het eruit ziet. 's Middags deden we een "echte" show lopen met 4 andere teven waaronder Zoë. De beste eigenaar met teef ontving een prijs en raad eens............ Xara en Petra hebben die gewonnen!

Xara showt voor keurmeester    De 1e prijs!!!
Zoë in actie!    Zoë in stand.

Terug naar boven