hondenpoot Contact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppies  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Voeding  hondenpoot Foto's hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

Wie zijn wij?

Petra met Labradors Petra met Havanezer


Ik ben Petra en woon samen met mijn gezin en onze honden en katten. Van kleins af aan ben ik een echte hondenliefhebster. Van huis uit ook met honden opgegroeid. Vanaf het moment dat ik op mijzelf woonde wilde ik heel graag een hond en bij voorkeur een Labrador Retriever dit ras sprak mij enorm aan door hun lieve karakter en mooie uiterlijk. Mijn eerste eigen hond werd Sam een kruising Labrador/Flatcoated Retriever. Enkele jaren later kwam Zoë een chocoladebruine Labrador Retriever van 11 maanden bij ons wonen. December 2007 hebben wij Sam na 13,5 jaar moeten laten inslapen vanwege ouderdom. Het is altijd mijn wens geweest een eigen nestje te fokken. Mei 2008 kregen we er een chocoladebruine Labrador Retriever bij, Xara genaamd. In juni 2010 is mijn droom uitgekomen en is Xara voor het eerst moeder geworden. Uit dit nest is Nora geboren een zwarte Labrador Retriever die bij ons is blijven wonen. Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze Zoë in september 2013 na ruim 12 jaar samen. Met Nora hebben wij 1 nestje gehad. Helaas heb ik met pijn in mijn hart en na lang wikken en wegen begin 2014 besloten om te stoppen met het fokken van Labrador Retrievers vanwege gezondheidsredenen. Zowel Xara als Nora zijn gesteriliseerd.

Al jaren wist ik dat er een keer een einde zou komen aan het fokken met mijn geliefde ras de Labrador Retriever. Het zijn ontzettende lieverds maar zo groot, sterk en enthousiast wat helaas te zwaar werd voor mij. Ik ben mij al jaren terug gaan oriënteren op kleinere rassen voor als ik ooit zou stoppen met de Labradors. Een leven zonder honden (en katten) is voor mij ondenkbaar en mijn hobby fokken wilde ik graag voortzetten. Telkens kwam ik terug op het ras de 'Havanezer'. Een klein langharig hondje die zich makkelijk aanpast aan elke situatie. Een hondje dat goed samen gaat met kinderen, katten en andere honden en voor mij een "echte hond" uitstraling heeft, lekker stevig en compact. Waaks maar niet kefferig en als voordeel heeft dat ze niet ruiken en/of verharen. In de afgelopen jaren informatie hierover gelezen, met diverse fokkers contact gehad en lid geworden van de 'Havanezer Club Nederland'.

De bevestiging dat dit ras echt voor mij 'bestemd' was werd bevestigd door een heel apart verhaal. In een boekje kwam ik een afbeelding tegen van een 'beroemd' schilderij van Renoir uit (1800-1880) "Lunch van de roeiers" hierop staat een Havanezer afgebeeld. Dit schilderij had mijn oma vroeger thuis hangen. En bij het opruimen van de zolder van mijn moeder kwam dit schilderij weer tevoorschijn. Dit gebeurde tijdens mijn zoektocht naar een Havanezer pup.............. Maar wat bleek? Mijn oma borduurde graag en had een fragment van het schilderij handgeborduurd........ja precies de vrouw met het hondje en ook die bleek bewaard te zijn op mijn moeder's zolder. Het hangt nu boven mijn bed. Toeval? Maak ik het verhaal nog gekker.........Tijdens onze vakantie in Spanje had ik al contact met een fokker over een Havenezer pup echter deze stonden al in optie. Dezelfde dag dat ik te horen kreeg van deze fokker dat er een Havanezer pup voor mij beschikbaar was gekomen gebeurde er dit........... Wij gingen uit eten in het restaurant van een bekende van mijn moeder. Toen wij de menukaart kregen, kreeg ik kippenvel!!! Op de voorkant van de menukaart stond het schilderij van Renoir met de Havanezer?! Tja, toeval of voorbestemd in elk geval voor mij heel speciaal....

Kort daarna hebben wij onze eerste Havanezer gevonden in Duitsland waar wij met een lange rit van 5 uur heen direct betoverd werden door dit mooie meisje "Baribal's Wild Rosebud". Wij noemen haar 'Chanty' afgeleidt van Shanti een naam uit het Sanskriet en met de betekenis rust/innerlijke vrede. Wij hopen dat ze mag uitgroeien tot een prachtige dame om onze kennel in de toekomst mee voort te zetten.

Lunch met de roeiers (Renoir 1800-1880)  Geborduurde schilderij van mijn oma    Menukaart Spanje
Van links naar rechts: Schilderij van Renoir "Lunch van de roeiers" - het geborduurde schilderij made by mijn Oma - de menukaart van het restaurant

Petra heeft de cursus KK1 (kynologische kennis deel I) en KK2 (kynologische kennis deel 2) gevolgd waardoor de benodigde kennis voor het fokken aanwezig is. Ook heeft zij dieren EHBO gevolgd.

Waarom wij voor de naam Het Hondenpaleis kozen is als volgt. Onze honden groeien op en worden vertroeteld als echt prinsessen. Ons huis is een paleis voor mens en dier. Tevens betekent Xara haar naam vorstin, dus ook erg toepasselijk. Wij hopen nog vele prinsen- en prinsessenpups te mogen verwelkomen in ons huis.

Onze kennelnaam v.h. Hondenpaleis is per 13 november 2008 geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied onder nummer 266131.

Wij zijn lid van de Havanezer Club Nederland

Labrador puppies  Petra met pup Bibi 7 weken