hondenpootContact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot De  Havanezer hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppen  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

logo hondenpaleis

Nieuws

English


Jubileum kennelnaam bestaat 12,5 jaar! 
- 13 mei 2020:
Onze kennelnaam v.h. Hondenpaleis is per 13 november 2008 geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied en bestaat vandaag 12,5 jaar!
Begonnen met onze Labradors Xara en Nora en voortgezet met onze Havanezers Chanty en Jolly, nu in totaal 8 nestjes gehad. Wij hopen op nog meer puppen te mogen
verwelkomen in ons Hondenpaleis waar alle puppies als prinsen en prinsessen worden behandeld.

Jubileum 12,5 jaar Jubileum 12,5 jaar Jubileum 12,5 jaar

Nieuw op ons Youtube kanaal! - 04 april 2020:

Filmpjes over de verzorging van de Havanezer kunt u vinden op ons Youtube kanaal klik op onderstaande link voor filmpjes over vachtverzorging, verwijderen tandsteen, nageltjes knippen, oogverzorging, voetjes knippen, een viltklit verwijderen:

link naar youtube

De modellen in deze video's zijn Nusia en Gigi.

Fijne Feestdagen!
- december 2019:
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een liefdevol en gezond 2020!
Namens alle hondjes v.h. Hondenpaleis en hun verzorgers
~Chanty, Jolly, Gigi, Nusia & Scotty~
Liefs, Petra, Charissa & Lichelle
Hondenpaleis kerstwens 2019

Winner Kersthow - 22 december 2019:

Scotty zijn eerste show en wat deed hij het super leuk! Hij liep vol trots door de ring wat hij op de ringtraining geoefend had. Liet zich betasten, bleef zowaar een aantal minuten vol aandacht staan maar ging er toen even een spelletje van maken, zitten, liggen of staan baas wat wil je ik laat al mijn trucjes zien. Heerlijk juist bij een pup mag dat allemaal van mij. Hij liep vol trots de ring uit met een gek sprongetje van blijdschap aan het einde. Heerlijk die kleine charmeur behaalde maar mooi een Veel Belovend en was ook nog beste jongste pup (helaas was hij alleen maar toch had hij het wel verdiend!)
Scotty Winner Scotty Winner

Welkom Scotty! - 4 november 2019:
Wij hebben een kleine charmeur mogen ophalen uit Duitsland bij Nancy Fassott van kennel Star of Havanna.
Welkom kleine mooie man, wat een verrassing was je voor ons toen we je zagen waren we op slag verliefd en we hadden niet eens
plannen voor een nieuwe reu, je gooide alles in de war maar je bent onweerstaanbaar!
Adorable Scotty Star of Havanna

Kensho heeft een forever home gevonden! - 12 november 2019:
Na een lange zoektocht omdat we zeer kritisch waren in het selecteren van de juiste plek heeft Kensho zijn forever home gevonden. Kensho heeft 3 jaar een geweldig leven gehad bij Marjan en haar gezin in Schagen. Helaas hebben zij besloten niet meer voor hem te kunnen zorgen omdat ze veel op en neer gaan reizen tussen USA en Nederland. Na zijn castratie is hij is half oktober vertrokken naar zijn nieuwe familie in Limburg waar hij zich bijna direct thuis voelde. Monique en Frans zijn dolblij met hun nieuwe vriendje. Eind goed, al goed! Voor iedereen die mee geleefd heeft en/of de vele berichten gedeeld hebben, bedankt!
Afscheid Kensho

Rust zacht lieve Vano † - 19 oktober 2019:
Veel te jong hebben wij afscheid moeten nemen van Vano.
Vano was ernstig ziek en overleden aan een slokdarmverlamming op slechts 1,5 jarige leeftijd.
Je laat een grote leegte achter lieve vent. Rust zacht vriendje †
Vano

De puppen van Chanty en Kensho zijn geboren! - 15 juni 2019:
Chanty en Kensho zijn de trotse ouders van 4 prachtige puppen geworden.
Meer info op de pagina van de puppen H-nest 
Puppies H-nest

Puppies verwacht!
- 16 mei 2019:

Als alles goed gaat verwachten wij rond 19 juni a.s. pupjes van onze Chanty en Kensho. Het zal Kensho zijn eerste nestje zijn dus extra spannend voor ons.
Chanty heeft al bewezen een goede moeder te zijn en heeft al prachtige en gezonde pupjes gegeven.
Voor meer informatie klikt u hier.

Chanty x Kensho

Fijne feestdagen - 24 december 2018:

Kennel van het Hondenpaleis wenst iedereen fijne feestdagen en een mooi en gezond 2019!
Kerstwens 2018

Welkom Nusia - 15 december 2018:

Wij wilde heel graag uitbreiden met een mooie dame en na een lange zoektocht kwam Nusia voorbij. Vandaag heb ik haar opgehaald en als ze uitgroeit zoals we hopen zal zij in de toekomst onze kennel mooie gezonde puppen schenken. Voor nu gaan we lekker van haar als pup genieten en afwachten hoe ze uitgroeit.
Agata thank you for this wonderful girl!
Nusia 
HCN Clubmatch - 21 oktober 2018:

Vano zal in principe geen shows lopen omdat hij als huishondje bij een vriendin woont maar hij mocht een keer meedoen als pup. Dus we waren een paar keer naar ringtraining geweest en hij vond het heel erg leuk en was een natuurtalent. Op de show deed hij het bijzonder goed. Vano werd eerste van de jongste reuen (3 stuks) en werd ook nog verkozen tot beste jongste pup! Wij waren super trots op ons mooie mannetje en danken keurmeester Wilma Strijbos voor deze mooie beoordeling.
Vano Vano

Welkom Valentino - 3 september 2018:

Wij hebben vandaag Valentino (roepnaam Vano) opgehaald uit Duitsland bij Nancy Fassot van kennel "Star of Havanna" vandaan. Vano zal bij een goede vriendin van ons wonen omdat wij enkel teefjes in huis willen zodat ze geen last hebben in de loopse periodes van elkaar. Vano is een prachtige reu met geweldige mooie kleur en komt uit bloedlijnen van een zeer ervaren fokker welke al jaren op gezondheid testen. Wij hopen dat Vano in de toekomst voor mooi nageslacht in onze kennel mag zorgen maar voorlopig mag hij lekker pup zijn en moeten we afwachten of hij uitgroeit zoals gehoopt. Na een jaar zal hij getest worden volgens de regels van de vereniging. Welkom mooie man!
Vano

Gigi niet geschikt voor de fok - 26 augustus 2018:

Wij zijn erg geschrokken bij het verplichte oogonderzoek op erfelijke ziektes. Hieruit is gebleken dat Gigi Cataract (corticaal = in de schors) heeft. Wij waren opgelucht te horen dat de kans dat Gigi blind wordt heel klein is. Dit houdt wel in dat ze ongeschikt is om mee te fokken. Onze droom op prachtige pupjes van haar is hierbij verwoest en we zijn er erg verdrietig van. Gigi zal binnenkort worden gesteriliseerd.
Gigi

Gelukkig nieuwjaar - 31 december 2017:

We wensen jullie veel geluk, liefde, gezondheid en zoveel meer moois voor 2018!
happy new year

Operatie Jolly
- 24 december 2017:

Op kerstavond is Jolly verlost van een baarmoederonsteking. Gelukkig heeft ze een prachtig nestje liggen waarmee we hopen haar lijnen te kunnen voortzetten. We zijn blij dat we snel hebben ingegrepen en hopen dat Jolly snel zal herstellen. We zijn super trots op haar dat ze ondanks haar pijn toch voor haar puppen blijft zorgen, ons Toppertje!!!


Holland Cup en Winner Amsterdam - 8 en 9 december 2017:

Gigi kwam uit in de jeugdklasse en showt zichzelf vol trots in de ring. Keurmeester Dirk Spruyt (BE) gaf mooie commentaar en gaf haar een Uitmuntend 1. Hiermee is ze Nederlands Jeugdkampioen geworden. Ook won ze de BOB best of breed. Eind van de dag was ze met 20 andere honden uit groep 9 en werd geselecteerd met 5 andere honden. Ze werd niet geplaatst maar we zijn al supertrots dat ze gekozen was als 1 van de 6 van groep 9! De tweede dag hadden we een andere keurmeester uit Finland die niet echt gecharmeerd was van de Havanezers van deze show bijna iedereen kreeg Zeer Goed. Dat was een rare gewaarwording na gisteren. We genieten na van de eerste dag en zijn super trots op onze mooi Gigi!

                                               BOB!!!

trots staan mooi lopen vrolijk showt ze zichzelf

De puppen van Jolly en Latino zijn geboren! - 06 december 2017:
Jolly en Lationo zijn de trotse ouders van 5 prachtige puppen geworden.
Meer info op de pagina van de puppen G-nest 
Jolly met haar puppen

KCWF Clubmatch
- 19 november 2017:

Gigi deed mee in de jeugdklasse. Ze was een beetje enthousiast maar liep op zich lekker in de ring. Ze showt zichzelf graag. Keurmeester Leon Scholten schreef een geweldig keurrapport en ze werd eerste van de twee teven. Vervolgens won ze ook nog van de reu en werd ze Beste van het ras (BOB). Eind van de middag mocht ze de erering in met 9 andere honden uit rasgroep 9 welke van hun ras gewonnen hadden. Er werden er 3 uitgekozen en jaaaaaaaaa Gigi zat erbij. Ze werd derde maar wat een prestatie! Super trots op onze mooie meid <3 

lekker plekje op de keurtafel lopen in de ring
eerste plaats BOB beste van het ras 3e plaats van rasgroep 9

De puppen van Chanty en Tommy zijn geboren! - 06 november 2017:
Chanty en Tommy zijn de trotse ouders van 5 prachtige puppen geworden.
Meer info op de pagina van de puppen F-nest 
Chanty met haar puppen

Puppynieuws! - 09 oktober 2017:
Jolly is op date geweest met de superlieve Latino. Wij hopen dat hun liefdesdate resulteert in prachtige puppen. Als moeder natuur ons gunstig gezind is verwachten wij rond 10 december a.s. puppen uit deze combinatie zie ook onze pagina puppies

Jolly x Latino

Internationale Hondententoonstelling Zwolle - 7 en 8 oktober 2017:

Gigi voor het eerst in de jeugdklasse en wat deed ze het geweldig. Beide dagen won ze de eerste plaats met een prachtig keurrapport en Uitmuntend 1. Zondag won ze ook nog het reserve CAC. Keurmeesters waren dhr. P. Burema en mw. P. Runderkamp. We hebben genoten beide dagen van onze knappe dame die duidelijk genoot in de showring.

show Zwolle show Zwolle show Zwolle

Puppynieuws! - 11 september 2017:
Chanty is op date geweest met de prachtige Tommy. Wij hopen dat hun liefdesdate resulteert in prachtige puppen. Als moeder natuur ons gunstig gezind is verwachten wij rond 8 november a.s. puppen uit deze combinatie zie ook onze pagina puppies. Deze combinatie is dezelfde als ons E-nestje

Tommy x Chanty

Stichting Hondententoonstelling Rotterdam - 30 juli 2017:

De eerste "echte" show sinds tijden waar we alledrie de honden mee naar toe namen. Door persoonlijke omstandigheden kon ik er zelf niet bij zijn maar heeft mijn dochter Charissa de show helemaal alleen gedaan gelukkig had ze gezelschap van een vriendin maar ben beretrots op Charissa die de honden fantastisch heeft voorgebracht! Want ze had haar handen vol aan 3 hondjes (normaal gesproken hadden we het samen gedaan!). Gigi (Elé Mano Gentis) zat alleen in de puppyklasse maar kreeg een geweldig keurrapport van keurmeester Ineke Zwaartman-Pinster die haar Veel Belovend vond. Vervolgens moest ze tegen de puppy reu en werd ze Beste Pup en mocht ze eind van de middag de erering in! Daarna was Jolly aan de beurt voor haar ook de eerste show omdat we een tijdje niet geshowd hadden. Zij kwam ook als enige uit in de jeugdklasse en kreeg lovende woorden van de keurmeester en werd beloond met een Uitmuntend en won de titel Benelux Junior Winner NL dus super trots op onze eigen gefokte dame die ook eind van de middag de erering in mocht! Daarna mocht Chanty in de open klasse zij werd beloond met een Zeer Goed en werd 4e wat wij goed begrepen omdat ze niet in topconditie zat. Al met al een geweldige dag voor ons Hondenpaleis team.

Gigi Gigi Jolly
Gigi Jolly Chanty

Jongehondendag KCWF - 02 juli 2017:

De eerste keer show op de jonge hondendag bij de KCWF was meteen een schot in de roos voor Gigi die eerste plaats won in haar categorie 6-9 maanden. Het is een show waarbij ze vooral ervaring opdoen met showen. Ze gaan naar 4 verschillende keurmeesters en krijgen van elke keurmeester punten. Degene met de meeste punten in de categorie wint de 1e plaats. Alle rassen zitten door elkaar dus we zijn super trots op onze kleine dame!

Gigi 1e plaats JHD KCWF 2107 Gigi 15 weken

Welkom Gigi (Elé Mano Gentis) - 28 maart 2017:

We hebben een nieuw meisje in onze familie erbij. Ze is geweldig en ontzettend lief. We zijn heel blij met haar erbij.
Ramuné bedankt voor dit speciale meisje <3
Gigi

Website nu ook in het Engels!  - 22 maart 2017:

We hebben onze website nu ook vertaald naar een Engelse versie.

Jolly 1 jaar! - 12 maart 2017:

Wij zijn dolblij met ons meisje Jolly. Alweer een jaar bij ons en wat een geweldig hondje is zij.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve Jolly! En natuurlijk hoort er een (brokken)taartje bij, eet smakelijk!

Jolly 1 jaar

E-nest 1 jaar! - 12 maart 2017:

Wij feliciteren Bibi, Jipp, Vinnie en Jolly met hun eerste verjaardag laat jullie maar lekker extra verwennen.
E-nest 1 jaar

Fijne paasdagen! - 27 maart 2016:
Paasgroet 2016 vh Hondenpaleis

De puppen van Chanty en Tommy zijn geboren! - 12 maart 2016:
Een prachtig kleurvol nestje van 2 reuen en 2 teven hebben wij mogen verwelkomen. Meer informatie op de pagina E-nest

E-nest v.h. Hondenpaleis

Liefdesdate - 15 januari 2016:
Chanty is op date geweest met de prachtige Tommy. Wij hopen dat hun liefdesdate resulteert in prachtige puppen. Als moeder natuur ons gunstig gezind is verwachten wij rond half maart puppen uit deze combinatie zie ook onze pagina puppies.

Tommy hart Chanty    


Fijne feestdagen! - 24 december 2015:

Chanty

Holland Cup Amsterdam - 11 december 2015:
De vrijdag show van de Winner Amsterdam is de Holland Cup. We gingen heen met Chanty en Kensho. Het is een hele drukke show en groots opgezet. We hadden een hele aardige keurmeester Goran Gladic (RS) die veel uitlegde en vertelde. Hij was heel lovend over beide en ze hebben allebei een prachtig keurrapport gekregen. Chanty kreeg Uitmuntend 3 en Kensho Uitmuntend 2. Trots op mijn kanjers!

Kensho    Kensho    Kensho
Chanty    Chanty    Chanty

KCWF Clubmatch - 15 november 2015:
De jaarlijkse clubmatch van de kynologenclub is altijd een gezellige show lekker ongedwongen en goed georganiseerd. Helaas een nadeel dat wij de enige twee Havanzers mee hadden. Toch was de keurmeester zeer te spreken over zowel Kensho als Chanty. Chanty werd beste van het ras en won hierbij van de nog jeudige Kensho.

Kensho    Kensho    Kensho
Chanty    Chanty    Chanty

HCN Clubmatch - 25 oktober 2015:
De clubmatch van de Havanezer vereniging is een jaarlijkse bijeenkomst van voornamelijk Havanezer fokkers. Zowel Chanty als Kensho waren dit jaar mee en beide hadden ze het heel leuk gedaan. Kensho werd beste reu van de puppyklasse en Chanty werd 2e bij de tussenklasse teven.

Kensho    Kensho    Kensho
Chanty    Chanty    Chanty

IJsselshow en Hanzeshow Zwolle - 04 en 05 oktober 2015 - keurmeesters Mrs. B. Bear en Mr. Th. Rohlin:
Na het vorige weekend nog een weekend op dezelfde manier. Chanty ging wederom een showweekend mee met Carolien. Dit keer wisten we dat ze het wel oké zou vinden en zoals verwacht ging het weer prima. Op de IJsselshow kreeg ze Uitmuntend 1 en res. CAC op de Hanzeshow kreeg ze Uitmuntend 1 werd  beste teef en best of breed BOB dus een volle CAC. Supertrots op onze mooie dame! Hierbij wil ik de gelegenheid nemen om Carolien en Ruud nogmaals te bedanken voor deze mogelijkheid en dank aan alle lieve hulp van collega fokkers!

                                                        Chanty Maastricht Dogshow

Dogshow Maastricht - 26 en 27 september 2015 - keurmeesters Dhr. W. Wellens en Mw. P.C. Zwaartman-Pinster:

Voor het eerst dat ik zelf niet naar een show kon en mijn meisje heb meegegeven aan een goede vriendin Carolien. Spannend voor ons allemaal hoe zou ze het vinden een heel weekend weg van huis met 'vreemden' mee. Nou dat viel dus alles mee. Alsof ze al jaren bij ze hoorde ging ze vrolijk mee en was super lief en gezellig. Ook in de ring liep ze geweldig met Carolien. De eerste dag kreeg ze Uitmuntend 2 en de tweede dag kreeg ze Uitmuntend 1 en werd ze beste jeugdhond. Hiermee is ze  Nederlands Jeugdkampioen geworden!

Chanty Maastricht Dogshow    Chanty Maastricht Dogshow    Chanty Maastricht Dogshow

Show Rotterdam - 25 juli 2015 - keurmeester Mw. Jeannette Larive (FR):
Voor het eerst een 'echte' hondenshow voor onze kleine vent Kensho. Hij was een beetje onder de indruk en vind het betasten nog erg spannend maar liep vol trots door de ring. Hij kreeg een veel belovend en werd beste jongste pup! Chanty vind het leuk op show en is lekker relaxed ze kreeg een Uitmuntend 1.
Zeer trots op ons koppel :)

Kensho    Kensho    Kensho
Chanty    Chanty    Chanty

Jongehondendag KCWF - 28 juni 2015:
De jongehondendag van onze vereniging is een ongedwongen show voor jonge honden (3 tot 24 maanden) van elk ras. Deze worden door 4 keurmeesters beoordeeld waarbij ze ongedwongen showervaring opdoen. Ze krijgen elke ronde punten die bij elkaar worden opgeteld. Aan het einde van de dag wordt bekeken welke honden het hoogst aantal punten gescoord hebben en die worden geplaatst. Van alle rassen in de categorie 3-6 maanden werd Kensho 3e super trots op onze kleine man! Chanty werd niet geplaatst in de catergorie 12-18 maanden ze had te veel mooie concurrentie. Ze heeft het ook erg goed gedaan!

Kensho    Kensho    Kensho
Chanty    Chanty    Chanty

04 juni 2015: Vandaag verwelkomen wij Kensho uit Hongarije!
Na maanden wachten is onze 'Valentijn' dan eindelijk gearriveerd. Geboren op 'Valentijnsdag' dat is toch echt wel een kadootje. Hij was het wachten waard. Wij zijn dolblij met ons ventje. Een speelmaatje voor Chanty en onze tweede havanezer waardoor we weer een roedeltje hebben. Wij hopen dat hij naar onze verwachtingen uitgroeid en in de toekomst een aanvulling voor ons fokprogramma kan zijn. Kensho komt uit mooie lijnen van mooie, gezonde en lieve ouders. Hij is een goede outcross voor onze Chanty. Voorlopig mag hij nog lekker pup zijn en gaan we van elkaar genieten. Welkom lieve Kensho!

Eerste ontmoeting op Schiphol met Kensho    Blij met de nieuwe aanwinst!    op weg naar huis

23 mei 2015: Internationale Tentoonstelling KC Arnhem!
Vandaag naar de show in Arnhem geweest met Chanty. Ze deed het super. Loopt nog een beetje enthousiast maar dat mag nog in de jeugdklasse. Ze kreeg Uitmuntend 1 in de jeugdklasse van mw. Toebak-van Valkenburg en werd 2e bij de BOB verkiezing. Trots op mijn knapperd die zo heerlijk relaxed is op show en er zelf ook echt van geniet.

Chanty 1e plaats jeugdklasse show Arnhem Chanty 1e plaats jeugdklasse show Arnhem
Chanty 1e plaats jeugdklasse show Arnhem Chanty 2e plaats BOB verkiezing Arnhem

24 april 2015: Chanty 1 jaar!
Mijn mooie lieve meisje is alweer 1 jaar vandaag. Van harte gefeliciteerd lieve Chanty!!!

Chanty 1 jaar

13 december 2014: Winner show Amsterdam!
Naar de grote hondenshow in Amsterdam. Chanty was wel onder de indruk van alle drukte. Toch liep ze weer zelfverzekerd in de ring en kreeg de 1e plaats en werd beste pup van het ras (BOB). Ze ontving een prachtig keurrapport van keurmeester Marianne Slooijer. Super trots op mijn meisje.

Chanty 1e plaats Winner AmsterdamChanty 1e plaats Winner Amsterdam
16 november 2014: Clubmatch KCWF!
Bij onze eigen vereniging aan de clubmatch meegedaan. Voor de ervaring van Chanty natuurlijk erg leuk en gewoon ook erg gezellig. Chanty was de enige Havanzer pup maar de keurmeester was zeer gecharmeerd van haar en ze kreeg een super mooi keurrapport. Werd 1e en beste pup van het ras (BOB). Ze mocht aan het einde van de dag tussen alle andere honden nogmaals meedoen en daar staat ze dan mijn kleine pupperdupje. Wat kan je dan trots zijn!

Chanty op KCWF Clubmatch


26 oktober 2014: Clubmatch Havanezer Club Nederland!
Vandaag voor het eerst mee naar show. Leuk om andere Havanezer fokkers te ontmoeten. Chanty deed het super en liep heerlijk vrolijk mee in de ring. Ze kreeg de 2e plaats. Trots op onze mooie dame!

Puppyklasse teven HCN Clubmatch
11 augustus 2014: Welkom Chanty!
Vanaf vandaag hebben wij onze eerste Havanezer pup! Chanty "Baribal's Wild Rosebud" uit Duitsland. Ze lijkt een veelbelovende dame waar wij hopen in de toekomst onze kennel mee voort te zetten. Voorlopig mag ze lekker bij ons wennen en vooral pup zijn! Wij zijn heel blij met dit vrolijke dametje en hopen dat ze zich snel thuis zal voelen.

Onze nieuwe aanwinst: Chanty