hondenpootContact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot De  Havanezer hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppen  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

logo hondenpaleis

Wie zijn wij?

English

Het team vh Hondenpaleis Het team vh Hondenpaleis
~ Petra met Emi & Charissa met Gigi ~

 Lichelle met Emi
~ Lichelle met Emi ~

Wij zijn Petra en Charissa, moeder en dochter, en wij delen onze passie voor honden. Petra woont met een deel van onze honden (en heeft ook Siberische katten), Charissa woont met het andere deel van de roedel. Beide wonen we in Heerhugowaard. Van kleins af aan is Petra een echte hondenliefhebster zo is ook Charissa ermee besmet geraakt en sinds november 2021 is zij mede-eigenaar van de kennel geworden. Ook  Lichelle (dochter van Petra/zus van Charissa) is liefhebber van onze hondjes.

Van huis uit is Petra ook met honden opgegroeid. Vanaf het moment dat Petra op zichzelf woonde wilde ze heel graag een hond en bij voorkeur een Labrador Retriever dit ras sprak haar enorm aan door hun lieve karakter en mooie uiterlijk. In 1994 kreeg zij haar eerste eigen hond en hebben wij jarenlang 3 honden in ons gezin gehad en ook een aantal nestjes met onze Labradors gefokt.
Helaas hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten om te stoppen met het fokken van Labrador Retrievers vanwege gezondheidsredenen van Petra. Het moeilijkste uit ons leven was om onze geliefde Labradors te moeten herplaatsen. Dit puur uit liefde voor hun gekozen. Door omstandigheden konden we ze niet meer dat bieden wat ze nodig hebben ondanks dat onze liefde voor hun groot genoeg was. Ze hebben behoefte aan meer dan dat alleen. En houden van betekent ook 'durven loslaten'. Gelukkig hadden we een geweldig nieuw thuis gevonden, dicht in de buurt, waar ze oud mochten worden en lekker de beweging kregen die ze verdienden. Januari 2021 overleed onze laatste Labrador Xara, rust zacht lieverds.
Petra met Xara en Nora Xara met dochter Nora en Zoë

Een leven zonder honden is voor ons ondenkbaar. Na lang gezocht te hebben voor een ander ras kwamen we telkens terug bij de 'Havanezer'. Een klein lief langharig hondje die zich makkelijk aanpast aan elke situatie. Een hondje dat goed samen gaat met kinderen, katten en andere honden en voor ons een "echte hond" uitstraling heeft, lekker stevig en compact. Waaks maar niet kefferig en als voordeel heeft dat ze niet ruiken en/of verharen. Vooraf uitgebreid informatie hierover gelezen, met diverse fokkers contact gehad en lid geworden van de Havanezer vereniging.

Ons doel is om een gezonde en gezellig havanezers te fokken. Door verschillende bloedlijnen uit het buitenland te halen hopen wij de genenpoel te vergroten en de inteelt te verbeteren. Lijnen waar wel al jaren mee gefokt wordt en waarvan ook veel over de achtergrond bekend is. Op deze manier hopen wij een positieve bijdrage aan het ras te geven. Karakter en gezondheid is een zeer belangrijk onderdeel van ons fokprogramma en wij fokken alleen met lieve zachte karakters. Uiteraard worden onze fokdieren getest op erfelijke ziektes.

De bevestiging dat dit ras echt voor ons 'bestemd' was werd bevestigd door een heel apart verhaal. In een boekje over de Havanezer kwamen wij een afbeelding tegen van een 'beroemd' schilderij van Renoir uit (1800-1880) "Lunch van de roeiers" hierop staat een Havanezer afgebeeld. Dit schilderij had Petra haar oma vroeger thuis hangen. En bij het opruimen van de zolder van haar moeder kwam dit schilderij weer tevoorschijn. Dit gebeurde tijdens onze zoektocht naar een Havanezer pup.............. Maar wat bleek? Haar oma borduurde graag en had een fragment van het schilderij handgeborduurd........ja precies de vrouw met het hondje en ook die bleek bewaard te zijn op haar moeder's zolder. Toeval? Het kan nog gekker.........Tijdens onze vakantie in Spanje hadden we al contact met een fokker over een Havenezer pup echter deze stonden al in optie. Dezelfde dag dat we te horen kreeg van deze fokker dat er een Havanezer pup voor ons beschikbaar was gekomen gebeurde er dit........... Wij gingen uit eten in het restaurant van een bekende van onze moeder/oma. Toen wij de menukaart kregen, kregen we kippenvel!!! Op de voorkant van de menukaart stond het schilderij van Renoir met de Havanezer?! Tja, toeval of voorbestemd in elk geval voor ons heel speciaal....

Kort daarna hebben wij onze eerste Havanezer gevonden in Duitsland waar wij met een lange rit van 5 uur heen direct betoverd werden door dit mooie meisje "Baribal's Wild Rosebud". Wij noemen haar 'Chanty' afgeleidt van Shanti een naam uit het Sanskriet en met de betekenis rust/innerlijke vrede. Chanty is de doorstart voor het voortbestaan van onze kennel maar nu met het Havanezer ras. In 2021 is Chanty met pensioen gegaan. Zij is de stammoeder van onze kennel en heeft ons hele lieve puppen gegeven en we zullen haar mooie lijnen voort blijven zetten.

Lunch met de roeiers (Renoir 1800-1880)  Geborduurde schilderij van mijn oma    Menukaart Spanje
Van links naar rechts: Schilderij van Renoir "Lunch van de roeiers" - het geborduurde schilderij made by Petra haar Oma - de menukaart van het restaurant

Sinds september 2020 woont er ook een chihuahua bij ons, haar naam is Emi, zij hoort er helemaal bij en heeft veel plezier met de Havanezers en andersom. Een chihuahua is een heel ander soort gezelschapshondje dan de Havanezer maar ook al een lange wens van ons om ooit een Chihuahua erbij te hebben. Gezellig zo'n klein prinsesje erbij.

Emi

Petra heeft de cursus KK1 (kynologische kennis deel I) en KK2 (kynologische kennis deel 2) gevolgd waardoor de benodigde kennis voor het fokken aanwezig is. Ook heeft zij dieren EHBO gevolgd, vachtverzorgingscursus en volgt zij regelmatig lezingen met de nieuwste informatie op gebied van fokken om haar kennis te verbreden en up to date houden. Charissa heeft haar kennis van Petra geleerd.

Erferlijkheid ED HD en Patella certificaat
Erferlijkheid van ED, HD en PL
door: Daan Kranendonk 15-04-2019

Lezing fokken naar de rasstandaard Lezing inteelt en outcross Lezing omgaan met ziektes in de fokkerij
Fokken naar de rasstandaard 26-07-2020, Inteelt en Outcross 10-06-2020, Omgaan met ziektes binnen de fokkerij 01-07-2020 gegeven door Marjolein Roosendaal.


Waarom wij voor de naam Het Hondenpaleis kozen is als volgt. Onze honden groeien op en worden vertroeteld als echt prinsessen. Ons huis is een paleis voor mens en dier. Tevens betekent Xara (de  stammoeder van onze kennel) haar naam vorstin, dus ook erg toepasselijk. Wij hopen nog vele prinsen- en prinsessenpups te mogen verwelkomen in ons huis.

Onze kennelnaam v.h. Hondenpaleis is per 13 november 2008 geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied onder nummer 266131 per 16 november 2021 is Charissa mede-eigenaar geworden van de kennel.
Charissa mede-eigenaar

Wij zijn lid van de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland

Chanty  Enjoyable Jolly v.h. Hondenpaleis
Charissa en hondjes  Gigi Gigi thuiskomst
 Nusia onze Havanezers Onze Havanezers

Petra met Havanezers    Charissa met Havanezers puppen

Scotty Scotty Scotty

Onze 5 havanezers hondjes in de regen Onze 5 havanezers op het strand

Petra met Havanezers  Onze 5 havanezers Onze 5 havanezers

Petra met Havanezers Onze 5 havanezers Onze 6 havanezers en 1 chihuahua

Onze havanezers met aanhang en 2 chihuahua's Petra's roedel 2021 Trio Charissa

Honden met chendo Honden met chendo