hondenpootContact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot De  Havanezer hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppen  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

logo hondenpaleis

Wie zijn wij?

English

Petra met Havanezers  Onze 5 havanezers

Ik ben Petra en ik woon samen met mijn gezin en onze honden en katten in Heerhugowaard. Van kleins af aan ben ik een echte hondenliefhebster zo zijn ook mijn dochters ermee besmet geraakt en deelt ondertussen Charissa mijn passie. Van huis uit ben ik ook met honden opgegroeid. Vanaf het moment dat ik op mijzelf woonde wilde ik heel graag een hond en bij voorkeur een Labrador Retriever dit ras sprak mij enorm aan door hun lieve karakter en mooie uiterlijk. Ik 1994 kreeg ik mijn eerste eigen hond en heb jarenlang 3 honden in ons gezin gehad en ook een aantal nestjes met mijn Labradors gefokt. Helaas heb ik met pijn in mijn hart moeten besluiten om te stoppen met het fokken van Labrador Retrievers vanwege gezondheidsredenen. Het moeilijkste uit mijn leven was om mijn geliefde Labradors te moeten herplaatsen. Dit puur uit liefde voor hun gekozen. Ik kon ze door omstandigheden niet meer dat bieden wat ze nodig hebben ondanks dat mijn liefde voor hun groot genoeg was. Ze hebben behoefte aan meer dan dat alleen. En houden van betekent ook 'durven loslaten'. Gelukkig hebben we een geweldig nieuw thuis gevonden, dicht in de buurt, waar ze oud mogen worden en lekker de beweging krijgen die ze verdienen!

Een leven zonder honden is voor mij ondenkbaar. Na lang gezocht te hebben voor een ander ras kwam ik telkens terug bij de 'Havanezer'. Een klein lief langharig hondje die zich makkelijk aanpast aan elke situatie. Een hondje dat goed samen gaat met kinderen, katten en andere honden en voor mij een "echte hond" uitstraling heeft, lekker stevig en compact. Waaks maar niet kefferig en als voordeel heeft dat ze niet ruiken en/of verharen. In de afgelopen jaren informatie hierover gelezen, met diverse fokkers contact gehad en lid geworden van de 'Havanezer Club Nederland'.

Mijn doel is om een gezonde en gezellig havanezers te fokken. Door verschillende bloedlijnen uit het buitenland te halen hoop ik de genenpoel te vergroten. Lijnen waar wel al jaren mee gefokt wordt en waarvan ook veel over de achtergrond bekend is. Op deze manier hoop ik een positieve bijdrage aan het ras te geven. Karakter is een zeer belangrijk onderdeel van mijn fokprogramma en wij fokken alleen met lieve zachte karakters. Uiteraard worden onze fokdieren getest op erfelijke ziektes.

De bevestiging dat dit ras echt voor mij 'bestemd' was werd bevestigd door een heel apart verhaal. In een boekje over de Havanezer kwam ik een afbeelding tegen van een 'beroemd' schilderij van Renoir uit (1800-1880) "Lunch van de roeiers" hierop staat een Havanezer afgebeeld. Dit schilderij had mijn oma vroeger thuis hangen. En bij het opruimen van de zolder van mijn moeder kwam dit schilderij weer tevoorschijn. Dit gebeurde tijdens mijn zoektocht naar een Havanezer pup.............. Maar wat bleek? Mijn oma borduurde graag en had een fragment van het schilderij handgeborduurd........ja precies de vrouw met het hondje en ook die bleek bewaard te zijn op mijn moeder's zolder. Toeval? Maak ik het verhaal nog gekker.........Tijdens onze vakantie in Spanje had ik al contact met een fokker over een Havenezer pup echter deze stonden al in optie. Dezelfde dag dat ik te horen kreeg van deze fokker dat er een Havanezer pup voor mij beschikbaar was gekomen gebeurde er dit........... Wij gingen uit eten in het restaurant van een bekende van mijn moeder. Toen wij de menukaart kregen, kreeg ik kippenvel!!! Op de voorkant van de menukaart stond het schilderij van Renoir met de Havanezer?! Tja, toeval of voorbestemd in elk geval voor mij heel speciaal....

Kort daarna hebben wij onze eerste Havanezer gevonden in Duitsland waar wij met een lange rit van 5 uur heen direct betoverd werden door dit mooie meisje "Baribal's Wild Rosebud". Wij noemen haar 'Chanty' afgeleidt van Shanti een naam uit het Sanskriet en met de betekenis rust/innerlijke vrede. Chanty is de doorstart voor het voortbestaan van onze kennel maar nu met het Havanezer ras.

Lunch met de roeiers (Renoir 1800-1880)  Geborduurde schilderij van mijn oma    Menukaart Spanje
Van links naar rechts: Schilderij van Renoir "Lunch van de roeiers" - het geborduurde schilderij made by mijn Oma - de menukaart van het restaurant

Petra heeft de cursus KK1 (kynologische kennis deel I) en KK2 (kynologische kennis deel 2) gevolgd waardoor de benodigde kennis voor het fokken aanwezig is. Ook heeft zij dieren EHBO gevolgd en volgt zij regelmatig lezingen met de nieuwste informatie op gebied van fokken.

Waarom wij voor de naam Het Hondenpaleis kozen is als volgt. Onze honden groeien op en worden vertroeteld als echt prinsessen. Ons huis is een paleis voor mens en dier. Tevens betekent Xara (onze eerste fokteefje) haar naam vorstin, dus ook erg toepasselijk. Wij hopen nog vele prinsen- en prinsessenpups te mogen verwelkomen in ons huis.

Onze kennelnaam v.h. Hondenpaleis is per 13 november 2008 geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied onder nummer 266131.

Wij zijn lid van de Havanezer Club Nederland

Chanty  Enjoyable Jolly v.h. Hondenpaleis
Charissa en hondjes  Gigi Gigi thuiskomst
 Nusia onze Havanezers Onze Havanezers

Petra met Havanezers    Charissa met Havanezers puppen

Scotty Scotty Scotty

Onze 5 havanezers hondjes in de regen Onze 5 havanezers op het strand

Petra met Havanezers  Onze 5 havanezers