hondenpootContact hondenpoot Wie zijn wij ? hondenpoot De  Havanezer hondenpoot Onze honden  hondenpoot Nieuws  hondenpoot  Puppen  hondenpoot Onze Nesten hondenpoot Links hondenpoot Gastenboek

logo hondenpaleis

Voeding

logo Royal Canin

Wij voeren onze puppies en honden met Royal Canin.

Onze honden worden gevoerd met hoogwaardig kwaliteitsvoer. Dit voer is wellicht duurder in aanschaf maar voordeliger in gebruik (omdat je er minder van nodig hebt) en uiteindelijk belangrijk voor het gezond en evenwichtig opgroeien van de hond. Het is belangrijk hier niet op te bezuinigen om uw hond in goede conditie te houden. Wij hebben gekozen voor het voer van Royal Canin. Dit is hoogwaardige voeding met ingrediënten van topkwaliteit gebaseerd op jarenlange ervaring op het gebied van hondenvoeding. Wij verwachten van onze pupkopers dat zij dit voer blijven gebruiken en verplichten hun tot het kopen van een zak via ons. Overstappen naar ander voer in het eerste jaar kan schadelijk zijn voor de nog niet volledig ontwikkelde darmen.

Mocht er toch een dringende reden zijn om over te stappn naar een ander merk (medisch bijvoorbeeld) probeer dit dan geleidelijk te doen door het nieuwe voer te mengen met het oude voer. Eerst een week 1/4 nieuw voer en 3/4 oud voer dan een week 1/2 nieuw en 1/2 oud voer en dan een week 3/4 nieuw voer en 1/4 oud voer. Zo zal de schade beperkt blijven.

Onze Havanezer puppen beginnen altijd wat later met zelf eten. Ze vinden de moedermelk gewoon te lekker. Ook ontwikkelen kleine hondjes langzamer dan bijv. onze Labrador puppen deden. Tandjes komen ook pas laat door. Dat is ook een reden waarom onze pupjes wat langer blijven zodat ze goed hebben leren eten voor ze verhuizen. Ze kunnen namelijk door een verhuizing wat van slag zijn en daardoor minder goed eten (wij adviseren dan een theelepeltje mousse door de brokjes te mengen dat smaakt dan vertrouwd).

Hoe leren wij onze pupjes eten?

baby mousse
Vanaf ongeveer 4 weken beginnen wij met baby mousse van Royal Canin
soms gemengd met wat rauw vlees of verdund met wat puppymelk.
We beginnen met wat voer van de vinger laten likken of soms een hapje in de bek geven.

voeren puppy
het aanbieden van rauw vlees
(Barf puppy uit diepvries)

voeren puppy
het aanbieden van mousse met puppymelk

voer pup van schoteltje
na een paar dagen hebben ze het door en eten ze de mousse zelfstandig van een schoteltje
bij de één duurt het langer dan bij de andere pup maar uiteindelijk eten ze zelf.

mini starter

Tussen de 5 en 6 weken beginnen wij met het mengen van de starterbrok (mini) van Royal Canin.
Eerst geweekt tot een papje en als ze gewend zijn aan de smaak dan steeds meer ongeweekte brok er doorheen,
vaak nog een beetje mousse voor de smaak om ze te overtuigen.

voer puppies eten zelf brok

Rond de 8 weken krijgen de puppen de mini puppybrok van Royal Canin
ze eten dan meestal volledig zelfstandig van de brokjes en dat zijn ook de brokjes waarmee ze verhuizen.


mini puppy

Verder adviseren wij eventueel het voer te mengen met de Shi Tzu puppy variant van Royal Canin dit is qua samenstelling gelijkwaardig (dus niet een echte overstap) maar wat meer gespecialiseerd op kieskeurige hondjes met lange vacht. Deze is er ook in de adult variant welke wij onze volwassen hondjes geven.

Shi Tzu puppy Shi Tzu adult

Wij vinden voeren op het oog belangrijk is. Oftewel de hoeveelheid vermeld op de zak is een richtlijn. (LET OP de hoeveelheid is aangegeven voor 24 uur en dient nog verdeeld te worden over de aantal porties die de pup krijgt!)

Elke pup is anders, de één beweegt veel meer en heeft meer voeding nodig. Voel aan de ribben van de pup die mogen een klein laagje hebben maar als je ze bijna niet meer voelt is de pup te dik. Overgewicht gaat ten koste van de ontwikkeling van botten, pezen en spieren en kan tot problemen leiden op latere leeftijd.

Globaal kan je zeggen dat een pup tot 2 maanden 4x per dag eten krijgt
vanaf 3 maanden naar 3x per dag eten gaat en
vanaf 6 maanden
mag de pup naar 2x per dag eten

Wij hebben de ervaring dat kleine hondjes niet te lang puppy voer moeten krijgen, beter vinden wij om ze vanaf een maand of 5 langzaam over te zetten op 1/2 puppy en 1/2 adult ook dit is afhankelijk van uw pup. Een snelgroeiende pup zet je eerder over dan een langzaam klein pupje. Vanaf 6 tot 8 maanden mogen ze wat ons betreft over naar adult (ondanks dat de fabrikant langer adviseert). Belangrijk is kijk naar je pup wat heeft hij/zij nodig!

Geef de pup niet op vaste tijden eten, dan krijg je geen bedelende zeurende hond op een
bepaald tijdstip maar wissel de tijden af.

Veel plezier met uw pup!